Судом повернуто у державну власність10 га лісу

lis borispil

 
Рішенням господарського суду Київської області задоволено позовні вимоги прокуратури Київщини та повернуто у державну власність земельні ділянки лісового фонду площею близько 10 га, які незаконно вибули із постійного користування ДП «Бориспільський лісгосп».


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Так, за результатами опрацювання матеріалів кримінальних проваджень по обвинуваченню членів організованої злочинної групи, яка діяла у 2009 році, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 (види співучасників), ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ч.ч.1, 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, розслідуваних органами Національної поліції України на наявність підстав для вжиття заходів представницького характеру щодо повернення державі лісових земель на території Бориспільського району Київської області встановлено наступне.

На підставі підроблених державних актів на право власності на земельні ділянки за договорами купівлі-продажу у 2009 році юридичною особою набуто у власність для ведення підсобного селянського господарства, а в подальшому змінено цільове призначення земельної ділянки на ведення садівництва, землі держлісфонду в адміністративних межах Гнідинської сільської ради Бориспільського району.

Установлено, що бланки державних актів на право власності до Бориспільського районного відділу земельних ресурсів для використання в межах району не надавались, а також містять підроблені підписи та печатки посадових осіб цього ж відділу.

Крім цього, рішення уповноваженого органу державної влади про вилучення цих лісових земель з державної власності та зміна їх цільового призначення не приймались, погодження на вилучення ДП «Бориспільське лісове господарство», як землекористувач, не надавало.

Таким чином, зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою було заявлено позов, який господарським судом Київської області підтримано в повному обсязі та повернено постійному лісокористувачу ДП «Бориспільський лісгосп» лісову ділянку площею близько 10 га, на території Бориспільського району Київської області.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.