​Суддя може втратити посаду через відмову особі у залученні до судового розгляду, яким вирішувалося питання про її права і обов’язки, та позбавлення права на апеляційне оскарження

26 липня 2017 року Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя прийнято ухвалу про притягнення судді Галицького районного суду міста Львова Котельви Катерини Олександрівни до дисциплінарної відповідальності у виді подання про звільнення судді з посади.


Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.

Дисциплінарну справу відкрито 12 квітня 2017 року за скаргою Михайляка Б.М. стосовно дій судді Галицького районного суду міста Львова Котельви К. О. під час розгляду нею цивільної справи за позовом ОСОБИ_1 до ОСОБИ_2, треті особи: Управління державної реєстрації Львівської міської ради, Галицький відділ Державної виконавчої служби міста Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області, ТОВ «Євген», ТОВ «Спільне Українсько-Кіпрське підприємство «Лео-Порто», про визнання права власності.

Суддя розглянула цивільну справу протягом восьми днів із дня відкриття провадження у ній, при цьому вирішивши питання про права і обов’язки ОСОБИ_3, яка не була залучена до судового розгляду. Зазначена обставина стала підставою для скасування рішення суду першої інстанції апеляційним судом.

Суддя Котельва К.О. під час розгляду справи безпідставно відмовила у задоволенні заяви ОСОБИ_3 від 10 листопада 2016 року про вступ у справу як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на боці відповідача. Також судовий розгляд проведений без повідомлення третіх осіб у справі.

Рішенням, ухваленим за результатами розгляду справи суддею Котельвою К.О., було фактично скасоване у спосіб, не передбачений процесуальним законодавством, рішення іншого суду, яким в інтересах ОСОБИ_3 було накладено арешт на майно ОСОБИ_2. Такі дії судді призвели до порушення основоположних прав людини – права власності та права на справедливий суд.

Фото прес-служби Вищої ради правосуддя



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.