​Апеляцію щодо запобіжного заходу Саакашвілі перенесли за вказівкою Банкової

Перенесення розгляду апеляційної скарги щодо запобіжного заходу Михайлу Саакашвілі на 11 січня свідчить про виконання вказівок з Адміністрації Президента або з москви. Таку думку висловив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко після засідання Апеляційного суду міста Києва, де розглядалась справа щодо запобіжного заходу Михайлу Саакашвілі, повідомляє прес-служба РУХУ НОВИХ СИЛ.


«Сьогодні в Апеляційному суді відбулось виконання вказівок з Банкової. А швидше за все, навіть не з Банкової, а з москви стосовно перенесення справи по запобіжному заходу Михайлу Саакашвілі», - вважає депутат.

Він додав, що це безпрецедентний випадок, коли прокуратура дуже дбає про сторону захисту і про те, щоб всі народні депутати, які хотіли брати на поруки Саакашвілі, були присутні у залі судового засідання.

«Це було причиною того, щоб запропонувати суду перенести засідання. А перед тим суддя начебто ненароком почав з'ясовувати, хочуть чи не хочуть підтримати ті чи інші народні депутати», - розповів Дерев'янко.

Він нагадав, що суддя Лариса Цокол скасувала будь-який запобіжний захід Саакашвілі і 3 січня навіть не було жодної потреби брати Михайла Саакашвілі на поруки.

«Натомість прокуратура використала це як причину для того, щоб разом з судом виконати завдання Банкової і перенести сьогодні суд», - зазначив депутат.

Він також повідомив, що саме в цей день у Грузії відбувається заочне засідання проти Михайла Саакашвілі, який помилував свого часу військовослужбовців, ув'язнених після російсько-грузинської війни.

«Сьогодні вони очікують отримати в Грузії певний вирок суду проти Михайла Саакашвілі, який вони мають бажання використати для депортації чи екстрадиції пана Михайла Саакашвілі з України. От така комбінація нехитра сьогодні відбулась в Апеляційному суді», - переконаний політик.

Дерев'янко зазначив, що на превеликий жаль, суд вершиться в Україні і в Апеляційному суді не тому, що тут приймається рішення, а тому, що віддаються команди з Адміністрації Президента чи з іншого місця поза межами країни.

Нагадаємо, 11 грудня суддя Печерського суду Лариса Цокол відмовила прокурорам у задоволенні клопотання про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Саакашвілі та відпустила його з-під варти. 22 грудня мав відбутись розгляд апеляційної скарги прокурорів на таке рішення. До Апеляційного суду не надійшли необхідні документи і його перенесли на 3 січня. Сьогодні було прийнято рішення перенести слухання на 11 січня о 13.10.


Фото з відеоролика Радіо Свобода



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.