​У справі Саакашвілі проти ДМС влада вдається до «процесуального тероризму» - адвокат

Щоб мати можливість швидше видворити Михайла Саакашвілі, Державна міграційна служба оскаржила рішення, прийняте на її користь. Про це повідомив адвокат політика Руслан Чорнолуцький на своїй сторінці у Facebook, назвавши це черговим прикладом тиску влади на суддів щодо справи політика проти ДМС та «процесуальним тероризмом», повідомляє прес-служба «Руху Нових Сил».


Нагадаємо, 3 січня суддя Окружного адмінсуду Києва Скочок Т.О. відмовила у задоволенні позову, поданого Саакашвілі, і винесла рішення на користь Управління міграційної служби Київської області. А саме - Саакашвілі було відмовлено в оформленні документів для отримання статусу особи, що потребує додаткового захисту в Україні.

«По закону, истец Саакашвили имеет право на обжалование данного незаконного решения в течение 30 дней, подавая апелляционную жалобу на данное судебное решение. Полный текст судебного решения М.Саакашвили получил от суда 10 января. Именно с этого момента у него было право на обжалование судебного решения в апелляционной инстанции», - пише Чорнолуцький.

Проте, чи не в перше в історії українського правосуддя, сторона, що виграла судовий процес, а саме - міграційна служба, першою подала апеляцію на рішення, винесене на її користь - 11 січня вона була вже направлена до Київського Апеляційного адміністративного суду. У такий спосіб Михайло Саакашвілі втратив можливість подання апеляції.

«Дивує і той факт, що розгляд апеляційної скарги було призначено за добу. Зазвичай такого призначення доводиться чекати тижнями, а тут вже і судді Апеляційної інстанції призначені і самі технічно поїхали забирати справу з суду першої інстанції», - прокоментував ситуацію Руслан Чорнолуцький.

На думку представників захисту, такими діями влада має намір через тиск на суддів прискорити завершення усіх судових процесів з метою дискредитації та подальшого видворення Михайла Саакашвілі з України.

Фото зі сторінки ФБ Mikheil Saakashvili



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.