​На Кіровоградщині суд відмовив меру, який вимагав призначити йому премію у судовому прядку

Кропивницький адміністративний окружний суд відмовив у задоволені позову одіозного міського голови Знам'янки Сергія Філіпенка. Він позивався проти міської ради, депутати якої протягом 2017 року відмовлялись ухвалити рішення про преміювання міського голови у розмірі 100% від посадового окладу. Позивач звинувачував депутатів у бездіяльності і просив суд зобов'язати можновладців ухвалити рішення щодо призначення премії.


Про це повідомила депутат РУХУ НОВИХ СИЛ Знам'янської міської ради Наталія Тишкевич. Активіст розповіла, що судовій справі передував довгий конфлікт мера з депутатами.

«Філіпенко не ставив питання на порядок денний, порушуючи законодавство, не давав депутатам голосувати. Казав: я тут голова і що хочу, те і буду. Позов про те, що ми не призначаємо йому премії, Філіпенко подав на початку року. І ось суд ухвалив остаточне рішення - відмовити у задоволені позову міського голови», - зазначила Тишкевич.

Наталія Тишкевич зазначила, що це не єдина судова справа між депутатами та міським головою, проте жодні судові витрати їм не відшкодовують.

«Ми піднімали питання на останній сесії про те, щоб внести статтю судові витрати, тому що в нас зараз тривають чисельні судові процеси, і депутати змушені оплачувати послуги адвоката і судові збори власним коштом. Але міський голова і його заступник з фінансових питань категорично відмовляються. Тому наразі нам доводиться оплачувати все за власний кошт», - зазначила Наталія Тишкевич.

Вона додала, що єдина мета, яку переслідує Філіпенко, повна узурпація влади, але у міській раді є люди, здатні до опору.

«Людина не має адекватного відношення і будь що намагається узурпувати владу. Це робиться будь-якими методами: залякуванням, шантажем, підкупом. Ті депутати, які стають в опозицію, намагаються цьому протидіяти, відразу оголошуються «поза законом»», - підсумувала Тишкевич.

Нагадаємо, раніше міський голова Занам'янки, колишній «регіонал» Сергій Філіпенко дав розпорядження виключити мікрофон під час виступу депутату від РУХУ НОВИХ СИЛ Наталії Тишкевич. У цей момент Наталія зачитувала депутатам міськради спільну заяву демократичних сил щодо видворення Михайла Саакашвілі.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.