​Понад 5,9 млн грн просить стягнути з російської федерації вдова військового, що підірвався на міні в Ясинуваському районі Донецької області

До суду надійшов черговий позов до російської федерації про стягнення моральної шкоди в розмірі 180 000 євро, повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.


Так, до суду звернулась вдова загиблого військовослужбовця в своїх інтересах та інтересах двох малолітніх дітей. На обгрунтування вимог позивачка зазначила, що чоловік в червні 2015 року, виконуючи бойове завдання під час розвідки місцевості поблизу с. Опине Ясинуватського району Донецької області, натрапив на мінне поле та підірвався. Військовий отримав травми, не сумісні із життям.

Рішенням Хмельницького міськрайонного суду за квітень 2017 року встановлено факт загибелі чоловіка позивачки при виконанні обов’язку військової служби із захисту Батьківщини в с. Опитне Ясинуватського району Донецької області внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Хмельничанка вказує, що є загальновідомим факт військової агресії російської федерації проти України, в результаті чого загинув її чоловік, тож саме російська федерація повинна нести відповідальність за військові дії, в результати якої гинуть Українці, і саме з цієї країни слід стягнути моральну шкоду на її користь, завдану загибеллю чоловіка та батька. Позивачка вказує, що втратила сенс життя через загибель чоловіка та віру в майбутнє.

Визначаючи розмір спричиненої їй моральної шкоди, жінка керувалась практикою Європейського суду з прав людини з аналогічних питань, зокрема рішення: «Хачукаевы против Росии», «Сагаева и другие против Росии», «Исламова против Росии».

Про рішення суду буде повідомлено додатково.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.