​Особу, яка підозрюються в нападі на очільника Одеського осередку партії «Сила людей» з метою вбивства, залишиться під цілодобовим домашнім арештом

Апеляційним судом Одеської області розглянута апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді Київського районного суду м. Одеси, якою відмовлено в продовженні строку тримання під вартою громадянина Грузії Герасіна (Нагладзе) Торніке, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом) та ч. 2 ст. 15, п.12 ч.2 ст. 115 КК України (замах на вбивство, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та був застосований запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.


Про це повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.

Прокурор в апеляційній скарзі та під час апеляційного перегляду наполягав на скасуванні ухвали слідчого судді та продовженні строку тримання підозрюваного Герасіна (Нагладзе) Торніке під вартою, посилаючись на те, що він підозрюється у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень та може здійснити дії незаконного впливу на потерпілих або свідків, а також вчинити інші дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню.

Захисник в судовому засіданні апеляційної інстанції заперечував проти задоволення апеляційної скарги прокурора, як необґрунтованої, стверджуючи, зокрема, про те, що підозрюваний має інвалідність першої групи та потребує постійного стороннього догляду, а також спеціалізованої медичної допомоги, яку не можливо надати в умовах слідчого ізолятору. Також захисник зазначив, що підозрюваний має сталі соціальні зв’язки, оскільки перебуває в офіційному шлюбі та по місцю свого мешкання характеризується позитивно.

Одночасно під час апеляційного перегляду ухвали слідчого судді прокурор пояснив, що він не може надати доказів того, що підозрюваний Герасін (Нагладзе) Торніке під час перебування під цілодобовим домашнім арештом намагався переховуватись від органу досудового розслідування і суду, а також незаконно впливав на свідків з метою уникнення від кримінальної відповідальності. За результатами апеляційного розгляду, апеляційний суд відмовив прокурору в задоволенні апеляційної скарги та залишив ухвалу слідчого судді без змін.

Довідково: відповідно до змісту підозри, Герасін (Нагладзе) Торніке, спільно з Герасін Лаша та Варшанідзе Манучаром, знаходячись на території кафе «Дюк» у м. Одесі, з хуліганських мотивів розпочали конфлікт з відвідувачами закладу, під час якого здійснили численні постріли з невстановленої слідством вогнепальної зброї у бік громадян, що відпочивали у кафе, внаслідок чого декілька відвідувачів отримали вогнепальні поранення у різні частини тіла.

Також Герасін (Нагладзе) Торніке органами досудового слідства підозрюється у тому, що він, діючи спільно з Герасін Лаша та Варшанідзе Манучаром, здійснили дії, спрямовані на умисне вбивство очільника Одеського осередку партії «Сила людей» Олега Михайлика, підчас чого Олег Михайлик отримав вогнепальні поранення лівого плеча та грудної клітини зліва.

5 грудня 2018 року апеляційний суд Одеської області відхилив апеляційні скарги захисників Герасін Лаші та Варшанідзе Манучара, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 296, ч.2 ст.15, п.12 ч.2 ст. 115 КК України, та залишив ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси про продовження строку тримання під вартою підозрюваних Герасін Лаші та Варшанідзе Манучара без змін.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.