​Працівницю «Укрпошти», яка присвоювала субсидії односільчан, засудили до 3-х років обмеження волі

Протягом кількох місяців засуджена ошукала жителів одного із сіл Сумського району на 20 тисяч гривень. Жінка підробляла підписи односільчан у відомостях про виплату субсидій, а кошти, які були призначені їм як соціальна допомога, привласнювала. Після викриття, жінці було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 191, частиною третьою статті 191, частиною першою статті 358, частиною третьою статті 358, частиною четвертою статті 358 Кримінального кодексу України.


Про це повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.

Суд першої інстанції визнав працівницю «Укрпошти» винною у пред’явлених їй обвинуваченнях та призначив покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки. Крім того, як додаткове покарання, жінці було заборонено протягом року після звільнення займати посади в установах державної та комунальної власності, пов’язані з операціями з готівковими коштами. Проте, враховуючи, що обвинувачена раніше не мала судимостей, має на утриманні неповнолітню дитину та в добровільному порядку відшкодувала потерпілим завдану шкоду, суд на підставі ст.75 КК України звільнив її від відбування призначеного покарання та встановив іспитовий строк 2 роки.

Сторона обвинувачення подала апеляційну скаргу на вирок Сумського районного суду м. Суми. Прокуратура оскаржувала призначене засудженій додаткове покарання, а саме збільшити його до двох років. Засуджена в свою чергу підтримала подану прокурором апеляційну скаргу та не заперечувала проти її задоволення.

Розглянувши апеляційну скаргу, колегія суддів Сумського апеляційного суду залишила без змін остаточне покарання, призначене судом першої інстанції. Якщо засуджена засвоїть життєвий урок, не вчинить нового злочину та виконуватиме покладені на неї обов'язки, то після закінчення іспитового строку вона буде звільнена судом від призначеного їй покарання. Якщо ж не виправдає наданий їй судом шанс на виправлення, то суд направить жінку в місця обмеження волі для відбування призначеного покарання.

Фото Укрпошта/Flickr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.