​Мелітопольський міськрайонний суд спростовує недостовірну інформацію, розміщену першим заступником Голови Нацполіції України у соціальній мережі Facebook

У зв'язку із опублікуванням першим заступником голови Національної поліції України Вячеславом Аброськиним на своїй сторінці в мережі Фейсбук посту під заголовком: «На жаль, життя людини сьогодні, враховуючи рішення Мелітопольського суду, нічого не варте» (https://www.facebook.com/Vyacheslav.Abroskin/posts/2150674128558583) Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області вважає за необхідне звернути увагу посадових осіб Національної поліції України, громадськості та представників ЗМІ на таке.


Поширена інформація є недостовірною, оскільки не відповідає фактичним обставинам, неповною та однобічною.

Так, у публікації йдеться про обрання слідчим суддею запобіжного заходу у виді домашнього арешту відносно осіб, які нібито вбили людину.

Насправді, в провадженні слідчого судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області перебували клопотання щодо застосування запобіжних заходів відносно трьох осіб, кожен з яких підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України.

Тобто, особам, які зі слів першого заступника голови Національної поліції України Вячеслава Аброськина винні у вбивстві людини, слідчим органу досудового розслідування – Національної поліції пред'явлено підозру у вчиненні хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненого групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї (частина четверта статті 296 Кримінального кодексу України).

Більше того, повідомлення про підозру у вчиненні умисного вбивства слідчим або прокурором в даному кримінальному провадженні не складалось та жодній особі (не кажучи й про трьох фігурантів публікації) не вручалось!

Прес-служба Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області наголошує на неприпустимості поширення недостовірної інформації, а також спроб використання її для впливу на суд.

Подібні коментарі першого заступника голови Національної поліції України, який не міг не знати дійсну кваліфікацію дій затриманих осіб, негативно впливають на сприйняття суспільством діяльності судової влади, вводять українське суспільство в оману та штучно формують у суспільстві негативні думки про діяльність слідчого судді.

Ми живемо у правовому суспільстві і заяви публічної особи на широкий загал чи коментарі засобам масової інформації не можуть ґрунтуватись виключно на власних домислах та голослівних твердженнях. Це не припустимо!

Також варто зазначити, що перед розповсюдженням даних публікацій жоден представник ЗМІ не зв'язався з прес-службою Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області для того, що дізнатись точну та достовірну інформацію щодо розгляду цих справ.

Прес-служба вкотре звертається до представників ЗМІ з вимогою використовувати у підготовці публікацій лише перевірену інформацію та не поширювати суб'єктивні недостовірні факти. Ми зацікавлені у тому, щоб громадяни отримували об'єктивну, неупереджену інформацію та робили власні висновки, повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.

Вячеслав Аброськин. Фото telegraf.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.