​Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно суддів Вищого антикорупційного суду

Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя на засіданні 17 лютого 2021 року ухвалила рішення про відкриття дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого антикорупційного суду Віктора Маслова, Ігоря Строгого та Лесі Федорак, враховуючи сукупність та системність порушень ними норм процесуального права, повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу ВРП.


Після попередньої перевірки дисциплінарних скарг на дії суддів ВАКС під час колегіального розгляду справи № 760/26347/18 встановлені відомості, за якими є підстави вважати про наявність у діях суддів ознак дисциплінарних проступків, передбачених статтею 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»:

зобов’язання адвоката діяти у спосіб, не передбачений законом, – незважаючи на наявність заяви адвоката про відмову від виконання обов’язків захисника, судді залучили його до участі в судовому процесі. Такі дії можуть свідчити про умисне або внаслідок грубої недбалості порушення прав людини і основоположних свобод або інше грубе порушення закону, що призвело до істотних негативних наслідків;

невжиття заходів щодо розгляду кримінальної справи протягом розумного строку, що може свідчити про безпідставне затягування або невжиття заходів щодо розгляду заяви, скарги чи справи протягом строку, встановленого законом.

Ухвала про відкриття дисциплінарної справи стосовно вказаних суддів буде оприлюднена найближчим часом.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.