​До 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено громадянина за обвинуваченням у колабораційній діяльності


29 грудня 2023 року Київський районний суд м. Харкова ухвалив вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина С. у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України, а саме: добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території.

За інформацією Київського районного суду м. Харкова, громадянин С. у період з середини червня 2022 року по середину серпня 2022 року погодився на пропозицію військових російської федерації та вирішив добровільно зайняти посаду поліцейського у незаконному новоствореному правоохоронному органі - так званій «народній міліції» у м. Ізюм, Харківської області, а саме: посаду оперуповноваженого карного розшуку, в обов’язки якого входили розшук осіб, допити та затримання осіб.

Звертаємо увагу, що кримінальне провадження розглядалось у спеціальному судовому провадженні (in absentia) - за відсутністю обвинуваченого, за участю захисника, якого було призначено державою. При цьому, судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання. Обвинувачений був поінформований належним чином про дати слухання справи, а також були дотримані його права на належне представництво у суді, відповідно до вимог КПК України.

Вироком суду громадянина С. визнано винуватим у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 12 років та з конфіскацією всього майна, яке є його особистою власністю.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений у встановленому законом порядку.

Київський районний суд м. Харкова

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.