​12 років позбавлення волі з конфіскацією майна: вирок громадянину Республіки Молдова, обвинуваченому у пособництві державі-агресору


Вінницький міський суд Вінницької області ухвалив вирок громадянину Республіки Молдова за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України (Пособництво державі-агресору).

Судом встановлено, що обвинувачений, будучи громадянином Республіки Молдова, надав згоду на співпрацю з представниками міністерства оборони російської федерації шляхом надання допомоги у реалізації рішень держави-агресора, збройних формувань, спрямованих на окупацію частини території України.

Так, обвинувачений на виконання заздалегідь обумовлених домовленостей, підтримуючи країну агресора – рф, надав представникам міністерства оборони рф контактні дані військовослужбовця Збройних Сил України, з яким знайомий з 2020 року.

У подальшому у програмному забезпеченні миттєвим обміном повідомленнями мережею Інтернет, представник рф, здійснюючи листування з військовослужбовцем, схиляв його до співробітництва з представниками рф шляхом надання відомостей про своє місце служби із зазначенням підрозділу під приводом пришвидшення закінчення бойових дій, отримання винагороди за «цінну» інформацію та посади у «новому уряді».

Після чого обвинувачений вживав дії, спрямовані на отримання від військовослужбовця Збройних Сил України згоди на конфіденційне співробітництво з представниками рф шляхом передачі відомостей військового характеру.

Обвинувачений, будучи обізнаним, що стосовно нього розпочато кримінальне провадження, винесено повідомлення про підозру та обвинувальний акт спрямовано до суду, у судові засідання не з`явився.

За результатами судового розгляду суд визнав винними чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у виді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 15 років з конфіскацією належного йому на праві власності майна.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Довідково:

Частина 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України- Умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво), збройним формуванням та/або окупаційній адміністрації держави-агресора, вчинені громадянином України, іноземцем чи особою без громадянства, за винятком громадян держави-агресора, з метою завдання шкоди Україні шляхом: реалізації чи підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора; добровільного збору, підготовки та/або передачі матеріальних ресурсів чи інших активів представникам держави-агресора, її збройним формуванням та/або окупаційній адміністрації держави-агресора (караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої).

Вінницький міський суд Вінницької області

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.