​Суд вирішив у справі Червінського проводити судовий розгляд у закритому режимі


Розгляд справи полковника ССО Романа Червінського в цілому буде проводитись в закритому режимі без допуску засобів масової інформації, сторонніх спостерігачів, громадян, які підтримують ексрозвідника. Таке рішення було ухвалено 21.06.2024 року Кіровоградським районним судом Кіровоградської області.

Про це заявив адвокат Червінського Андрій Йосипов в коментарі журналістам за підсумками засідання, повідомляє Цензор.НЕТ.

«Все, що ми бачили протягом декількох останніх судових засідань - своєрідні провокації, направлені на те, щоб не допустити всіх вас до зали судових засідань, щоб обмежити в праві на виступи, в часі на виступи адвокатів, щоб не вислухати інших захисників – все це було виключно направлено на те, щоб проводити розгляд судового засідання в закритому режимі. Я про це говорив під час судового засідання і повторюся: можливий розгляд лише одного тому кримінального провадження в закритому судовому засіданні, тому що він під грифом «Таємно». Ні свідки, зі сторони обвинувачення, ні свідки зі сторони захисту, ні документи сторони обвинувачення, ні документи захисників не мають будь-якого грифу таємно для того, щоб проводити їх розгляд саме в закритому режимі. Тобто, я впевнений на 100%, що закритий судовий розгляд виключно для того, щоб взагалі зробити неможливою присутність преси на судових засіданнях, і усіх тих, хто підтримує пана Романа», - сказав захисник.

Адвокати подали низку клопотань щодо витребування документів і допитів свідків. Їх було задоволено частково.

Судді постановили витребувати у Повітряних Сил ЗСУ, у Державного космічного агентства та інших відповідних органів інформацію щодо повітряної розвідки, яку могла здійснювати росія перед обстрілом. Також результати службового розслідування щодо того, чому не спрацювала під час обстрілу аеродрому «Канатове» у липні 2022 протиповітряна оборона.

Але клопотання щодо низки важливих документів, за словами адвоката, судді все ж не задовольнили.

Роман Червінський. Фото censor.net



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Очільник Комітету з нагляду Палати представників Джеймс Комер ініціював розслідування візиту Зеленського до Пенсильванії

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.