​Рівненський апеляційний суд залишив тимчасово відстороненого мера Здолбунова під цілодобовим домашнім арештом


Зважаючи на таке рішення суду, Владислав Сухляк у судовому засіданні відмовився від апеляційної скарги, поданої на інше рішення місцевого суду, яким його тимчасово відсторонено від займаної посади.

Нагадаємо, правоохоронні органи повідомили чиновникові про підозру у вчиненні корупційного злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

31 липня місцевий суд обрав міському голові Здолбунова запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а іншою ухвалою слідчого судді його тимчасово відсторонено від виконання повноважень міського голови на два місяці.

Судові рішення були оскаржені в апеляційному порядку. Перше — про обрання запобіжного заходу — до Рівненського апеляційного суду оскаржили обидві сторони: Владислав Сухляк просив скасувати ухвалу суду попередньої інстанції та ухвалити нову — про застосування до нього альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (60 560 гривень), а прокурор наполягав на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту строком на 60 діб, без визначення розміру застави, вказуючи на тяжкість вчиненого кримінального правопорушення й існуючі ризики, серед яких — знищення, переховування або спотворення будь-якої з речей чи документів, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального провадження, незаконний вплив на свідків, експертів, спеціалістів у цьому кримінальному провадженні.

Рівненський апеляційний суд відхилив апеляційні вимоги обох сторін, а також закрив апеляційне провадження за апеляційною скаргою чиновника на рішення суду першої інстанції про його тимчасове відсторонення від посади, оскільки Владислав Сухляк у судовому засіданні відмовився від оскарження ухвали у зв’язку з тим, що воно вже не було резонним після відмови йому та його захисникові у задоволенні апеляційних вимог про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді застави та залишення під цілодобовим домашнім арештом до 28 вересня 2024 року.

Рівненський апеляційний суд

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Днями неподалік тимчасово окупованого Маріуполя дрони уразили великий російський склад боєприпасів. Детонація БК тривала 5 годин

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.