Сьогодні розпочався суд над екс-міністром МВС Юрієм Луценко

Сьогодні, 27 грудня, у приміщенні Печерського суду по вул. Хрещатик, 42 а о 10.30 розпочалося судове засідання у справі Юрія Луценка. Сам Юрій Луценко знаходиться за гратами під охороною 5 охоронців.
 
У залі суду перебувають народні депутати Стець, Стецьків, Гримчак, Доній, Ар'єв, Геращенко. До колег приєдналася Лук'янова.
 
У залі суду присутня також дружина Луценка - Ірина.
 
Справу веде суддя Печерського суду Марина Пілаєва, багаторічна помічниця голови суду І.Отрош.
 
Адвокат заявив про клопотання про допуск ЗМІ у зал суду.
 
Наразі до зали суду впустили лише три камери із журналістами, зокрема "1 1", "Україна", СТБ.
 
Прокурор по обвинуваченню екс-міністра Юрія Луценка заявив про те, що засідання суду не має відношення до його затримання, яке сталося напередодні в неділю. Про це повідомляють джерела «Української правди» в суді.
 
За словами прокурора, наразі йде мова про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на затримання в рамках справи про водія Леоніда Приступлюка по заволодінню державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб.
 
За словами прокурора, Луценко ухиляється від слідства.
 
Також екс-міністру закидають те, що він дав інтерв'ю УНІАН і «Дзеркалу тижня», що нібито спричиняло перешкоди слідству та паплюжило органи прокуратури.
 

Відео зняв народний депутат Ар'єв та виклав у мережу Інтернет. «Клоунада від СБУ. Три машини і купа черепашок-ніндзя. Суд (за адресою Хрещатик, 42а) визначатиме запобіжний захід для Луценка».
 
У своєму слові Юрій Луценко звинуватив Генеральну прокуратуру у брехні. Він заявив, що за час відвідування прокуратури за викликами він прочитав усі надані йому матеріали справи - 2 томи! Ухиляння від викликів він також назвав брехнею, оскільки весь час узгоджував всі приходи до прокуратури із слідчим.
 
«Генеральна прокуратура хоче позбавити мене права коментувати події навколо моєї справи!» - заявив Луценко.
 
«Я хочу заявити, що зараз розглядається не кримінальна справа, а політична!», - наголосив лідер «НС».
О 12.00 у суді оголошено перерву.
О 14.00 суддя має намір винести рішення Печерського суду шодо подальшої долі Юрія Луценка.
Народні депутати України від фракції «Наша Україна – Народна Самооборона», присутні на засіданні Печерського районного суду, на якому обирається запобіжний екс-голові МВС захід, лідеру «Народної Самооборони» Юрію Луценко, просять суд звільнити його на поруки. З відповідним клопотанням депутати, присутні на засіданні, звернулися до суду.
 
Судове засідання ловго не розпочалося. Суддя Марина Пілаєва довго не з"являлася у залі суду.

У цій паузі лідер «НС» Юрій Луценко звернувся до присутніх у залі суду, розповідаючи про обставини затримання біля будинку, та причини його затримання. Зокрема, він відповідав на запитання журналіста "Української правди" Мустафи Найєма.

Охоронці спробували примусити Луценка замовчати, проте лідер «НС» відмовився це зробити.

Тоді охоронці одягли на нього наручники і вивели із зали суду.

Близько 14.45 суддя Печерського суду М. Пілаєва оголосила вирок суду: «Задовольнити подання Генеральної прокуратури України про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на тримання під вартою».

Юрія Луценка вивели із зали суду під охороною.

Рішення суду може бути оскаржене в Апеляційному суді протягом трьох діб, повідомляє nso.org.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.