Процес над Луценко – нетривале судове засідання та свідчення не по суті справи

3 листопада о 9.10 ранку судова колегія Печерського районного суду міста Києва у складі трьох суддів під головуванням судді Сергія Вовка продовжить розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
Нагадаємо, що суд продовжує допит свідків з боку обвинувачення і вже були допитані двадцять вісім із 148 свідків у справі з боку звинувачення.
 
На минулому судовому засіданні суд допитав двадцять сьомого та двадцять восьмого свідка у справі – Володимира Мякоту та Сергія Бачинського.
 
Володимир Мякота, перший заступник начальника Департаменту кадрового забезпечення, заявив у суді, що не вбачає порушень ні у нагородженні Приступлюка, ні у зарахуванні стажу. За його словами, практика зарахування водіїв міністра у ДОС існувала і за часів міністра Кравченка. Практика зарахування цивільного стажу до міліцейського через звернення до Кабміну існувала з часів міністра Василишина, була і при міністрові Цушку, візи на клопотаннях якого ставив прем’єр Азаров.
 
Свідок Сергій Бачинський, який був призначений на посаду заступника начальника Департаменту документального забезпечення та режиму Міністерства внутрішніх справ України, за словами адвокатів, був технічним працівником і не дав жодних свідчень по суті у справі Луценка.
 
Юрій Луценко щоразу важко переносить судові засідання через страшенні болі. Не дивлячись на рішення суду про необхідність лікування Ю.Луценка в межах СІЗО, нічого не відбувається.
 
9:20 Суд стабільний в діях. Триває допит свідків
 
Почавши засідання, суд перейшов відразу до допиту двадцять дев’ятого свідка у справі екс-міністра.
 
Допитується Алла Щербак, яка в 2001 році була призначена в Апарат Міністра МВС на посаду помічника Міністра, де працює й нині.
 
До її функціональних обов’язків входила підготовка проектів аналітичних документів, виступів тощо. Завдання вона отримувала безпосередньо від керівника Апарату міністра.
 
А.Щербак повідомила, що із міністром Луценком напряму не спілкувалася.
 
З Приступлюком Л.В. вона не була знайома та не знає його в обличчя. Чи був у нього робочий кабінет та які функції він виконував, коли працював в Апараті міністра, вона також не знає.
 
За словами свідка, помічник міністра – це самостійна одиниця, яка виконує своє коло завдань.
 
З боку захисту до свідка Алли Щербак питань немає.
 
Юрій Луценко лише запитав у неї, чи давав їй міністр Луценко чи треті особи від його імені будь-які незаконні накази.
 
Щербак відповіла: «Ні, ніхто таких наказів не давав».
 
9:45 Тридцятий свідок допитувався про "чутки"
 
Суд відразу без перерви перейшов до допиту тридцятого свідка у справі – Дмитра Максимова.
 
Свідок повідомив, що в лютому 2008 року був призначений на посаду помічника Міністра Апарату Міністра внутрішніх справ України, а зараз працює старший оперуповноваженим УБОЗ МВС.
 
За словами свідка, на допиті під час досудового слідства його запитували про те, які функціональні обов’язки виконував Л.Приступлюк, «які чутки в міністерстві ходили, які не ходили».
 
У залі це викликало і здивування, і сміх серед присутніх.
 
За словами свідка, помічник міністра – це самостійна бойова одиниця в Апараті. Максимов додав, що особисто міністр може поставити співробітнику будь-яке завдання.
 
Свідок також повідомив, що на час відсутності міністра у Києві через відрядження в інші регіони приймав особисто громадян. Натомість сам міністр у відрядженнях завжди на 100% приймав особисто громадян у регіонах.
 
Особисто із Л.Приступлюком свідок не був знайомий. Про нього йому стало відомо, коли в Апарат Міністра для ознайомлення надійшла копія наказу Міністра про призначення Приступлюка Л.В. на посаду помічника Міністра Апарату Міністра. Йому не відомо, які обов'язки були покладені на Приступлюка, оскільки визначенням кола обов'язків для помічників займається особисто керівник Апарату Міністра.
 
Д.Максимов також додав, що не міг знати всіх співробітників Апарату, їх функціональні обов’язки тощо.
 
Захист заявив, що питань до свідка не має.
 
Юрій Луценко лише запитав у свідка, чи надавав йому міністр Луценко чи хтось із третіх осіб з посиланням на міністра незаконні вказівки.
 
Максимов відповів, що таких незаконних вказівок не отримував.
 
Екс-міністр також уточнив, що сторона обвинувачення наголошує на тому, що Приступлюк не був представлений в Апараті міністра. «Чи існує порядок представлення нових працівників в Апараті міністра», - запитав Луценко у свідка.
 
«Ні, такого не існує». – відповів свідок.
 
Юрій Луценко заявив, що це питання було спеціально для сторони обвинувачення, аби прокурори не маніпулювали показами свідків.
 
10:20 Нетривале судове засідання та свідки не по суті справи
 
Свідки, запрошені на сьогоднішнє судове засідання, були допитані протягом години.
 
Оскільки більше свідків не було запрошено, суддя Вовк оголосив про перерву.
 
Наступне засідання розпочнеться у п’ятницю, 4 листопада, о 8:10 ранку.
 
***
 
Ірина Луценко повідомила, що сьогодні перед початком судового засідання Юрія Луценка водили до медчастини. Для самого Луценка відвідування медчастини стало несподіванкою.
 
Коментуючи сьогоднішнє судове засідання, адвокат Ю.Луценка Ігор Фомін сказав, що не розуміє, навіщо прокуратура викликає таких свідків.
 
«Фактично, допит цих свідків зводився до того, що вони розповіли суду про свої функціональні обов’язки», - сказав адвокат.
 
За матеріалами "Народної самооборони"


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.