Тимошенко відмовилася від послуг захисника. Суд пішов до дорадчої кімнати

У засіданні Печерського районного суду міста Києва з розгляду кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко, щодо газових угод 2009 року, оголошено перерву до 15:00.

Після того, як суд заслухав думку сторін щодо відмови Юлії Тимошенко від послуг свого захисника Миколи Титаренка та вимоги надати три дні на пошук нового захисника, суддя Родіон Кірєєв оголосив, що суд видаляється до дорадчої кімнати.

Як відомо, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на судовому засіданні заявила про те, що відмовляється від послуг свого захисника Миколи Титаренка, оскільки суд не надає йому можливості повноцінно здійснювати захист.

"Враховуючи, що ви прийняли незаконне рішення, порушивши Кримінально-процесуальний кодекс і відмовивши у наданні часу на ознайомлення з матеріалами справи, я вважаю, що ви сьогодні під тиском президента позбавили мене захисту", - заявила Юлія Тимошенко, звертаючись до судді.

При цьому Юлія Тимошенко звернулася до суду з вимогою надати їй не менше трьох діб для запрошення нового захисника, починаючи з вівторка, 12 липня.

"Якщо мене буде позбавлено права отримати три доби, ви мене вимусите з'являтися три доби без захисника. Це буде знову ваше порушення закону, що потягне за собою адекватну відповідь", - сказала Юлія Тимошенко, звертаючись до суду.

Раніше Юлія Тимошенко та її захист звернулися до суду з клопотанням про надання додаткового терміну для ознайомлення з матеріалами справи. Втім суддя Родіон Кірєєв заявив: "Заслухавши доводи учасників судового розгляду, суд на місці постановив у задоволенні клопотання про надання строку на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи не менше ніж два місяці захиснику Титаренку відмовити".

Виступ Юлії Тимшенко під час перерви у судовому засіданні



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.