Вища українська Феміда закрила очі на порушення прав Тимошенко

vss rishennya

 
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, як і прогнозувалося, підтвердила законність вироку, винесеного екс-прем'єрові України суддею Печерського районного суду Києва Родіоном Кірєєвим, а також рішення його колег – суддів Апеляційного суду Києва Тетяни Фрич, Олени Сітайло, Ольги Юрдиги у так званій "газовій" справі проти Юлії Тимошенко.


Суд оголошував своє рішення за присутності екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та колишнього президента Європарламенту Пета Кокса, які уповноважені Європейським парламентом відстежувати судові процеси над Юлією Тимошенко.

На судовому засіданні також були присутні захисники Олександр Плахотнюк, Микола Титаренко, Євгенія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Сухов, Микола Сірий, а також лідери опозиції Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, депутати від опозиційних сил, міжнародні спостерігачі, представники дипломатичних кіл та понад сто представників закордонних та вітчизняних ЗМІ.

Суддя Єлфімов тихим голосом, дуже повільно, зачитав рішення Печерського та апеляційного суду на окремі скарги захисників Юлії Тимошенко - Миколи Сірого, Миколи Титаренка, Юрія Сухова та Олександра Плахотнюка.

При цьому депутати та журналісти, які знаходилися у тісній судовій залі, просили суддю скоріше та чіткіше зачитувати рішення касаційного суду.

На це Єлфімов попросив усіх заспокоїтись та попередив, що оголосить перерву для того, "щоб усі прийшли у спокійний стан".

Нагадаємо, захист лідера опозиції вимагає скасувати незаконний вирок Печерського районного суду м. Києва та рішення апеляційного суду і звільнити незаконно засуджену Юлію Тимошенко через відсутність складу злочину.

Під час оголошення рішення Вищого спецсуду суддя Єлфімов, що входить до колегії суддів, наголосив, що «колегія не вважає істотним порушенням» те, що екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не змогла скористатися правом на останнє слово.

Колегія суддів, фактично виправдовуючи Печерський районний суд, наголошує, що це не є істотним порушення, як і те, що Печерський райсуд не надав Юлії Тимошенко на її прохання достатньо часу для підготовки до виступу з останнім словом.

Між тим, захист екс-прем’єр-міністра неодноразово наголошував, що ніхто не має права позбавити людину останнього слова, що гарантовано Конституцією та Кримінально-процесуальним законодавством.

Колегія суддів також вважає, що рішення апеляційного суду на вирок у так званій «газовій справі» щодо екс-прем’єра Тимошенко є вмотивованим та відповідає положенням Кримінально-процесуального кодексу.

«Колегія суддів дійшла до висновку, що рішення Печерського суду щодо покарання строком на 7 років відповідає тяжкості вчиненого злочину», - зазначив суддя.

Він також додав, що доводи захисту Юлії Тимошенко не є підставою для перегляду цього рішення.

Таким чином, Вищий спеціалізований суд залишив без задоволення касацію захисту Юлії Тимошенко у так званій «газовій справі» та залишив вирок Печерського районного суду без змін.

Після оголошення вироку представники опозиційних сил, присутні у залі, почали скандувати «Ганьба!».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.