Прокуратура відмела версію причетності «свого свідка» до вбивства Євгена Щербаня

prichetnist

 
Захисник екс-прем'єр-міністра України Сергій Власенко заявляє, що Генеральна прокуратура відмовилася від розслідування можливої причетності помічника Павла Лазаренка Петра Кириченка до вбивства у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.


"Я отримав офіційну відповідь за підписом першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна. Ми отримали відповідь, що Генеральну прокуратуру ця версія не цікавить і що вони його ні до якої кримінальної відповідальності притягати не будуть і не збираються", - сказав Сергій Власенко.

Як відомо, у лютому цього року захист Юлії Тимошенко звернувся до Генеральної прокуратури із заявою, в якій вимагала провести розслідування щодо причетності помічника Павла Лазаренка Петра Кириченка до вбивства у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.

Заява захисту Юлії Тимошенко базувалася на показах допитаного у суді свідка Сергія Зайцев, який підтвердив, що оплату Матросу за вбивство здійснював Петро Кириченко. "При цьому свідок зазначив, що Кириченко мав бажання довести Павлу Лазаренку якусь свою потребу, і він, як сказав свідок, "вирішив питання з донецькими". Це було оформлено в заяві про злочин, це означає, якщо вірити показам цього свідка, що людиною, яка замовила і оплатила вбивство, є Петро Кириченко", - сказав Сергій Власенко 15 лютого.

Нагадаємо, слідчий суддя Віктор Кицюк 15 лютого допитав другого свідка у справі про вбивство у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня – Сергія Зайцева.

За словами свідка, про всі обставини щодо вбивства Євгена Щербаня він дізнався у листопаді 1998 року від Петра Кириченка, який на той момент знаходився у стані алкогольного сп'яніння. Сергій Зайцев зазначив, що не був особисто знайомий з Юлією Тимошенко.

Сергій Зайцев приїхав до суду та залишив судове засідання разом зі слідчим Генеральної прокуратури на його особистому автомобілі, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.