Підлеглі Литвина здали ефесбешниками журналістів ICTV

podchinenniye litvina

 
Знімальна група програми «Дістало!», готуючи сюжет про дірки на українсько-російському кордоні, потрапила до рук співробітників ФСБ, які вивезли журналістів у Білгород і протягом доби допитували. Найскандальне те, що кореспондента і оператора російським прикордонникам здали... їхні українські колеги! - повідомляє glavnoe.ua, передають «Конфлікти і закони».


Журналіст Юрій Мамон і оператор Дмитро Поденко вирушили в Харківську область, щоб дізнатися, як виглядає насправді російсько-український кордон, через який, незважаючи на заяви генералів і міністрів, в східні області досі проникають диверсанти зі зброєю.

Результати експедиції були вражаючими: цілі кілометри державного кордону виявилися відкриті для перетину всіх бажаючих. Кордон між двома країнами суто номінальний не тільки в селах і на безлюдних полях: речі пасажирів приміських поїздів Харкова і вантажівок на блокпостах в області ніхто не перевіряє. Водії навіть на камеру зізнаються, що уникнути огляду вантажу можна за допомогою звичайної хабара.

Однак знімальну групу «Дістало!» очікувало набагато більш сильне відкриття: українські прикордонники здали журналістів ICTV своїм російським колегам. Журналіст і оператор були затримані в приміській електричці відразу після того, як поїзд перетнули кордон. У Козачій Лопані українські прикордонники зійшли, на наступній станції - в Наумівці - російські зайшли. І відразу попросили документи у знімальної групи. Судячи з того, що інтерес до інших пасажирів був млявий - знали, кого зустрічали.

Прикордонники забрали документи і повідомили українцям, що відвезуть їх у Білгород, де відбудуться слідчі заходи. Знімальну групу під охороною привезли в російський обласний центр, де їх зустріли з підкріпленням. Далі українців завели в місцеве управління ФСБ, де все і почалося: після ретельного обшуку розпочався перший шестигодинний допит...

- Запитували про Майдан, запитували про ситуацію в країні, запитували, що ми з цього приводу думаємо, - згадує оператор Дмитро Поденко.

Журналісту і оператору ICTV ставили в провину шпигунство і підривну діяльність, хоча офіційно не пред'являли звинувачень. Протягом довгих годин допитували, не даючи ні спати, ні їсти, ні пити, ні вийти в туалет. Люди в цивільному з виправкою себе не називали.

Коли один обшук і допит закінчувався - починався інший. Особисті електронні пристрої відібрали, все, що було на них - скопіювали. Зроблені фото в електричці - видалили. Чекісти цікавилися метою приїзду, шукали зв'язку з «Правим сектором» і навіть візитку Яроша, не забуваючи нагадувати, що українці і росіяни - брати. «По-братськи» ж у журналістів вилучили всю техніку.

І так пройшла доба. Зрозумівши, що взяти з журналістів більше нічого - Юрія і Дмитра відпустили. Під конвоєм привели до поїзда і відправили в Україну. Українські прикордонники в потязі зустріли хитрими посмішками. Документи не питали. Знали, хто їде.

Нагадаємо, Держприкордонслужбу України з 31 липня 2003 року очолює брат народного депутата Володимира Литвина генерал армії Микола Литвин.



Коментарі

  +1 #1 Ветеран 21 мая 2014 г., 15:45:49
Обалдеть можно от этих нынешних погранцов!
В мое время за такие фокусы вместе с родней отослали бы гнить с тачкой куда-нибудь!
Позор этим обоим Литвинам и их лизоблюдам, порочащих зеленую фуражку!
  +1 #2 Дженнифер 21 мая 2014 г., 15:48:43
Всех эти ефремовых, братьев литвиных, медведчуков, ахметовых и т.д. выслать к "хозяину" в ПАрашу, забрать наворованные у народа деньги. Дать им такой пинок, чтоб полетели быстро-быстро. Сколько ж можно эту шваль терпеть, это же не люди, гниды, которых надо нещадно давить
  +0 #3 Харьковчанин 21 мая 2014 г., 15:49:42
Братья Литвины - большие проходимцы. Нынешний главный пограничник генерал целой армии в своей жизни никогда не командовал ни одним подразделением, был политработником аж до подполковника включительно. И как только его братец начал занимать руководящие посты он сразу пошел в рост. Он никогда не был профессионалом, никуда детально не вникал, руководил разными формированиями силовых структур не больше года, чтобы не наворотить больших дел, писал или писали ему диссертации и вот стал главным пограничником. Такой же великий паркетный полководец нынешний командующий нацгвардии - генерал пока лейтенант Полторак. Гнать таких профессионалов драной метлой
  +0 #4 Запорожье 21 мая 2014 г., 15:55:21
А що ви хотілі від Літвіна, що Микола що Володимир обое запроданцы , немае в них Батьківщини окрім грошей за які все продали!
  +0 #5 МЫСЛИ 21 мая 2014 г., 16:02:07
;-) пограничникам (предатели вместе с Литвином) естественно изрядно платит ФСБ, а Коваль куда смотрит!Наверное вместе с Турчиновым (тИмОшЕнКо) , Парубием, Яремой,Аваковым в одно место путинской Рассее, поэтому и на границе вояки предатели. НО, ТАЙНОЕ СТАНОВИТСЯ ЯВЬЮ .. Вывод - а власть ныне тогда кто ? только лишь - В.И.О. Пора б Наливайченко занятся этими предателями :-*

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.