Батальйон «Прикарпаття», який виїжджає під Слов'янськ, може стати гарматним м'ясом

batalion prikarpattya

 
Депутат Івано-Франківської облради Юрій Романюк оприлюднив інформацію про бездіяльність Міністерства Оборони та Івано-Франківського обласного військового комісаріату в питанні забезпечення батальйону «Прикарпаття» засобами захисту перед відправкою «на передову»:


«ТЕРМІНОВО! Інформація надзвичайної суспільної важливості!

Івано-Франківська область сформувала батальйон самооборони «Прикарпаття» чисельністю близько 450 бійців.

Як мені стало відомо з надійних джерел, у найближчі дні (точну дату і час я знаю) батальйон повинен бути перекинутий на Схід (в район міста Слов’янська), в зону бойових дій, де повинен прибути через 3 доби після відправки (точну дату і час я знаю), згідно Наказу Генерального Штабу МО України.

Одна найголовніша проблема: на 450 бійців немає жодного бронежилета 4 (четвертого) класу захисту (гарантує захист від автоматної кулі калібру 7,62).

В таких умовах відправка прикарпатців на Схід є приреченим перетворенням людей на гарматне м’ясо, чого МИ всі спільно допустити НЕ маємо права!

Керівництво ОДА виконало наказ в.о. президента про сформування батальйону. Людей знайшли. Підготовку (таку-сяку) пройшли. Зброю і боєприпаси отримали. Навчальні стрільби на полігоні у Стороженецькому районі пройшли. Область, громада і обласні/районні/міські депутати перед батальйоном і державою свою місію виконали: гроші на батальйон виділили, знайшли і профінансували 2,9 млн. грн. на близько 500 бронежилетів 4 класу захисту. Гроші відправлені виконавцеві - обласному військовому комісаріату (уповноваженому державою органу на відповідні закупівлі).

Але, комісаріат близько 2-х тижнів погоджував з Міністерством оборони питання номенклатури, кількості, якості, ціни та виробника бронежилетів.

МО-ГШ уповноважило/рекомендувало комісаріату купувати бронежилети у фірми «ТЕМП», яка має відповідну Ліцензію. Але, за останні 5 діб(!!!) комісаріат «НЕ зміг» зв’язатися з фірмою виробником, і НЕ уклав договір на купівлю відповідної партії броників. А до відправки батальйону всього лічені дні!

Навіть, якщо б договір був підписаний сьогодні, то на виготовлення партії броників у 500 шт. потрібно мінімум місяць часу!!!

Як в таких умовах відправляти людей з Прикарпаття (та з будь звідки) на передову, без жодного бронежилета???

ЦЕ - свідомий, спланований злочин! Наказ - приречує людей на неминучу загибель!

Вихід: або відміняти (призупиняти) Наказ Генштабу, або паралельно негайно купувати броники протягом 2-3 діб в інших фірмах, без жодних тендерних процедур та формальностей!

Відповідну інфу важливо терміново донести до громадськості, Президента Порошенка, Прем’єра Яценюка, Міністра оборони, Начальника генерального Штабу МО, Начальника АТО - Крутова, Віце-прем’єр-міністра Яреми, інших».



Коментарі

  +36 #1 Серж 7 июн. 2014 г., 21:13:03
Люди - это золото, тем более те которые хотят сражаться за Родину, без полной экипировки никакой передовой!!!
А вообще надо требовать для нашей армии бронежилеты 5-6 класса защиты, экономия это херовое дело.
  +31 #2 vitaliy 7 июн. 2014 г., 21:15:55
є пропозиція провести люстрацію наших місцевих військових в присутності правого сектору та журналістів, а заодне й провести аналіз ситуації, хто і чому тормозить захист наших солдат, а вияснивши влаштувати народний суд.
  +3 #3 Nadia 8 июн. 2014 г., 19:40:21
немає жодного бронежилета? Є вихід: замість цих юних дітей Міністерство оборони у повному складі послати під Слов'янськ БЕЗ БРОНЕЖИЛЕТІВ!
  +0 #4 tanya 8 июн. 2014 г., 20:18:29
Не посылайте СЫНОВЕЙ УКРАИНЫ на верную гибель!! ВЫ, которые отвечают за отпроавку, наруште ПРИКАЗ до ВЫЯСНЕНИЯ обстоятельств! ВЕДЬ БЫЛ УКАЗ ИОП формировпать солдат проходивших воинскую службу! НО ПОТОМ ВЫ БУДЕТЕ ЖИТЬ СО СПОКОЙНОЙ СОВЕСТЬЮ перед БОГОМ! Я помню, как во время револ. событий ОДИН БЕРКУТОВЕЦ подал рапорт , ушел со служэбы и СТАЛ ГЕРОЕМ!
  +8 #5 Вікторія 8 июн. 2014 г., 21:25:45
Матері, дружини, сестри, дочки повинні перекрити дорогу і не пустити в жодному випадку. Поки кожен із бійців не отримає належний захист. А взагалі то я як мешканка Півдня благаю - припиніть посилати на цей клятий схід кращих синів України.
  +1 #6 Олена 8 июн. 2014 г., 21:34:03
тоже мне, новость!! ничего, что наш харьковский 22 батальон теробороны уже ТРИ недели там на блокпостах БЕЗ бронежилетов?? да мы САМИ готовы покупать -- только ГДЕ ?? барыги такие цены лупят на броники -- маманегорюй !! да еще и не найти днем с огнем;; и никому до этого дела нет;;
  +7 #7 Сергій 8 июн. 2014 г., 22:00:11
4 клас бронежилетів позавчорашній день, їх купівля теж грош на вітер, вони незахищають від АК. Обласна влада поскупилася, потрібно 6 клас. Хай би чиновники відправили своїх дітей з 4 класом на Схід.
  +0 #8 Сергій 8 июн. 2014 г., 22:10:08
До слова, Росія відмовилась від бронижилетів 4 класу
  +9 #9 Ната 8 июн. 2014 г., 23:59:12
Совершенно верно! Во-первых, это целенаправленное преступление - отправка на линию фронта военнослужащих без минимальных средств защиты и после прохождения такой-сякой подготовки. Во-вторых, если это территориальная самооборона "Прикарпатье", то действовать этот батальйон должен на территории Прикарпатья и защищать его жителей от потенциальных опасностей, связанных в т.ч. с рос. терором. Нельзя забывать, что рос.-донбасские боевики могут хоть на поезде, хоть на машине, хоть на автобусе попасть в любой регион Украины с целью дестабилизации обстановки. Тер.оборона должна защищать свой родной край!
  +2 #10 КОРТЕЗ 9 июн. 2014 г., 04:58:23
Якшо ми цей сраний батальйон відправим на схід нас чекає повне фіаско -ганьба на весь світ-куча гробів й повна деморалізація армії. В цій структурі половина піджаків-а командний склад гавно.Серед бійців-70%-ніколи не тримали в руках зброю.Людей треба було виборочно відправляти-а не создавати якусь військову структуру й тратити на це колосальні кошти.
  +6 #11 константин 9 июн. 2014 г., 06:28:52
Ви вважаете що то правельно то неправельно я там був щойно повернувся так неможна то просто мясо ане бійці ви мене вибачте шановні журналисти просто так неможна хай вони нікого і некуди невідправляють
  +0 #12 КОРТЕЗ 9 июн. 2014 г., 07:30:43
Декамерон ТАНГО СМЕРТИ-цих баранів(65% офіцерів піджаки а 75%рядового складу не мають поняття про зброю)-перебють як мух.Опозоримось на весь світ-плюс повна деморалізація військ.Не треба було тратити колосальні кошти щоб скласти якусь військову одиницю із цього зброду-треба було людей виборочно посилати.А за потрачені кошти їм мож було закупити новітню екіпіровку та озброєння.А так чекай дощ із цинків Прикарпаття.
  +10 #13 Мойша 9 июн. 2014 г., 08:19:18
да повесьте комисара!! и броники появятся!
  +1 #14 Мария 10 июн. 2014 г., 18:41:06
[quote name="Вікторія"]Матері, дружини, сестри, дочки повинні перекрити дорогу і не пустити в жодному випадку. Поки кожен із бійців не отримає належний захист. А взагалі то я як мешканка Півдня благаю - припиніть посилати на цей клятий схід кращих синів України.[/quote]
А вам не кажеся, что уже хватит крови?????????? Сколько можно убивать??????? Вы беспокоитесь что ваши дети едут без бронежилетов. Но не беспокоитесь, скольких людей вы сделали беженцами! вы не беспокоитесь, скольких детей маленьких и безоружных убили в своих домах? Вы не беспокоитесь, сколько детей осталось сиротами?????? ПРЕКРАТИЕ БЕССМЫСЛЕННОЕ КРОВОПРОЛИТИЕ!!!!!!
  +1 #15 Lara 13 июн. 2014 г., 14:18:38
[quote name="Мария"][quote name="Вікторія"]Матері, дружини, сестри, дочки повинні перекрити дорогу і не пустити в жодному випадку. Поки кожен із бійців не отримає належний захист. А взагалі то я як мешканка Півдня благаю - припиніть посилати на цей клятий схід кращих синів України.[/quote]
А вам не кажеся, что уже хватит крови?????????? Сколько можно убивать??????? Вы беспокоитесь что ваши дети едут без бронежилетов. Но не беспокоитесь, скольких людей вы сделали беженцами! вы не беспокоитесь, скольких детей маленьких и безоружных убили в своих домах? Вы не беспокоитесь, сколько детей осталось сиротами?????? ПРЕКРАТИЕ БЕССМЫСЛЕННОЕ КРОВОПРОЛИТИЕ!!!!!![/quote]
А якого біса кликали рассею? Чого скиглите постійно? Водка мозги залила?
  +2 #16 ЧИТАТЕЛЬ 14 июн. 2014 г., 22:33:42
Очень ко муто охота побольше западенцев положить , а самое главное молодой фонд .

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.