Яценюк запропонував Росії зробити українську мову другою державною

yazik ros

 
Україна пропонує Росії встановити українську мову як другу державну. Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на 10-й щорічній інвестиційній конференції компанії Dragon Сарitаl в Києві в середу, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на Інтерфакс.


«МЗС України зробив з цього приводу заяву. Україномовна громада є найбільшою на території РФ і буде абсолютно природно, якщо українська мова буде другою державною в Росії, або, принаймні, буде носити спеціальний статус», - сказав він.

За словами прем'єра, Україна також звертається до російської влади щодо відкриття українських шкіл на території Російської Федерації.

«Також необхідно давати відповідь на релігійні переконання українців у Росії, щоб принцип свободи віросповідання був не просто задекларований, але й виконувався», - підкреслив Яценюк.

«Я бачу, що Росія дуже переживає за українську Конституцію і за український державний лад, і ми, дійсно, так само переживаємо за наших російських сусідів. Ми бажаємо їм всього самого найкращого, щоб у них все було добре, і щоб 65 млрд доларів в квартал не тікало з їхньої економіки, а також, щоб у них працювали кредитні картки Visa та Master Card», - додав прем'єр-міністр України.

Як відомо, Кремль наполягає на ухваленні нової української Конституції, в якій буде закріплено федеративний устрій України і державний статус російської мови. Такі вимоги до українського керівництва регулярно озвучує глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Український МЗС називає дану вимогу росіян неприйнятною. Крім того, українське зовнішньополітичне відомство запропонувало РФ план конфедералізаціі російської держави з введенням декількох державних мов для забезпечення представництва нацменшин в діяльності органів державної влади.



Коментарі

  +2 #1 Адольф 5 авг. 2014 г., 15:03:07
Лавров очень плохо понимает,что за Руского населения в Украине федериализации никакой быть не может , а в отношении языка возможно только тогда когда Россия покажет свой пример и введет украинский язык в России. тогда и украина расмотрит этот вопрос . все же должно быть по справедливому решено ???

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.