На Луганщині відкрито пам’ятний знак воїнам, загиблим за Незалежність України

starobilsk1

 
Сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності України на Меморіалі Слави міста Старобільськ, що на Луганщині, відбулось урочисте відкриття пам’ятного знаку воїнам, загиблим за Незалежність України.


В урочистій церемонії відкриття пам’ятного знаку взяли участь керівники органів місцевої влади, військовослужбовці сектору «А», представники силових структур міста, громадських організацій, духовенства, студентська та учнівська молодь.

Звертаючись до старобільчан, голова районної державної адміністрації Анатолій Гаркавий відзначив, що сьогодні весь український народ об’єднаний в єдиному прагненні сумлінною працею зміцнити силу та славу Вітчизни, втілити в реальність споконвічну мрію нашого народу жити у вільній незалежній державі.

– На жаль сьогодні український народ платить дуже велику ціну за це право, зауважив Анатолій Гаркавий. – Військовослужбовці Збройних Сил України, тисячі патріотів держави зі зброєю в руках захищають сьогодні нашу країну від агресора. Від рук окупантів за ради свободи та незалежності нашої держави загинули тисячі кращих синів України. І цей пам’ятний знак ми відкриваємо на їх честь. На честь воїнів, котрі загинули за Незалежність України.

В свою чергу, заступник керівника сектору «А» полковник Олександр Селецький запевнив присутніх, що особовий склад частин та підрозділів сектору повсякчас демонструє мужність і героїзм при виконанні бойових завдань в рамках проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

– Пам'ять про військовослужбовців, які в боротьбі з агресором віддали своє життя за цілісну, соборну і незалежну державу, навіки залишиться в наших серцях. Їх подвиги є безсмертним. На таких героїчних вчинках сьогодні пишеться новітня історія України, новітня історія вітчизняного війська, – наголосив полковник Олександр Селецький.

Під час урочистого відкриття пам’ятного знаку голова райдержадміністрації вручив вдові Сергія Федорова орден «За мужність» 3-го ступеню.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять героїв, полеглих за Незалежність України.

Настоятель Свято-Миколаївського Собору протоієрей Володимир Соловей провів молебень по загиблих воїнах.


starobilsk2

starobilsk3

starobilsk4

starobilsk5

Віддаючи данину пам’яті героям, котрі заради миру та спокою на рідній землі загинули за Україну, присутні на заході керівники органів місцевої влади, військовослужбовці сектору «А», представники силових структур міста, громадських організацій поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку.

Сергій Фурдик, прес-центр АТО



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.