Юрій Сиротюк: Це була революція, яка мала завершитися здобуттям «своєї хати»

zdobuttya hati

 
Два роки назад ми вийшли на черговий етап нашої національно-визвольної революції, що триває з 1991 року. Хтось розглядав це як танцюльки, хтось як трамплін для потрапляння наверх, хтось як площадку для піару. Для нас це була революція, яка мала завершитися здобуттям «своєї хати» - Української самостійної соборної держави і реалізації Шевченкової максими «в своїй хаті своя правда і сила, і воля». Сьогодні, в часи Священної визвольної війни проти Москви на сході та параду контрреволюції негідників у Києві, багато кому кортить переписати і затерти мету і завдання революції, прибрати її свідків.


Але для мене, попри переписану історію цього етапу визвольних змагань, вимиті брехнею і інформаційними кислотними атаками бруківки від крові моїх побратимів, - не змити, не затерти і не знищити, доки ми живі нашої мети – Великої національно і соціально справедливої України.

Вони сьогодні прийшли до мене уві сні. Ті, хто загинув на Майдані, не відступавши поблизу Маріїнського парку і не тікаючи на Інститутській, прийшли ті, хто поїхав захищати Батьківщину від окупантів на Сході. А вчора ми пішли до тих Героїв Революції і війни, кинутих режимом у тюремні застінки.

Ми усвідомлюємо і пам’ятаємо, побратими, що не маємо права ні відступити, ні здатися. Щоразу, коли минаю місце, де загинув сотник Майдану наш побратим Сергій Дідич у Маріїнському парку, серце рве від того, що вже нинішня влада тишком зірвала прапор, з яким Сергій ішов у бій, що хлопці, які стали Героями війни і вижили - кинуті за грати, а тих, хто загинув, аж надто швидко забули. А ми мусимо йти далі. Цей проливний ранковий дощ може змити все, крім нашого обов’язку йти до нашої мети, доки буде змога.

Два роки назад ми відстояли Гідність. Тепер уже всім зрозуміло, що нас не можливо заставити капітулювати. І навіть застінки режиму лише укріплюють волю для здобуття нашої мети. Тому не розчаровуймося і не зупиняймося. З піднятою головою ходімо вперед. І перемога обов’язково буде…

Yuriy Syrotyuk, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.