​Голова НМПУ закликає журналістів пікетувати російське посольство

Голова Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) Ігор Чайка в ефірі каналу Oboz. TV закликав колег взяти участь в акції протесту проти незаконного утримання українського журналіста Романа Сущенко у російському СІЗО. Акція протесту розпочнеться 6 жовтня о 10 годині у Києві за адресою: Повітрофлотський проспект, 27.


Шановні журналісти, дорогі односпілчани, закликаємо усіх вас долучитись до акції та висловити вашу солідарність з Романом Сущенком, а також нагадати російській владі, що журналістика – це не злочин.

Нагадаємо, що 2 жовтня стало відомо про незаконний арешт українського журналіста ІА «Укрінформ» – Романа Сущенка. Ігор Чайка назвав арешт Романа Сущенка цинічним викраденням, яке російська влада організувала руками спецслужб.

«Таким чином російська влада чинить «розправу» над кожним із журналістів, хто дозволяє собі критикувати її, відтак, ніхто не може почуватись у безпеці, бо якщо такі злочини толеруються у росії, вони цілком можливі і поза її межами», – зазначає пан Чайка.

Російська правозахисниця, яка повідомила про арешт Сущенка переконана, що у росії «За всіма іноземцями ведеться стеження. Це очевидно. Але я думаю, що у випадку з Романом Сущенком тут було особливе стеження, судячи з того, що після нашого візиту ФСБ сьогодні вранці оголосила про те, що було затримано кадрового розвідника українських спецслужб», – повідомила вона для Радіо Свобода.

У мережі активісти організували акцію протесту #freeSushchenko , яка за добу стала найпопулярнішою у Твітері.

Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає Романа, закликає: «Українським і міжнародним журналістам слід вступити в боротьбу за звільнення Романа Сущенка».

Тим часом журналісти Польщі та Франції повідомляють про організацію маніфесту на захист Романа Сущенка.

Листи підтримки Романові можна надсилати за адресою:

Сущенко Роман Владимирович, 1969, ФКУ СИЗО №2 ФСИН Росии, г. Москва, Лефортовский вал, д.5, 111020

Фото ria.ru



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.