​Міжнародний союз вільних журналістів в боротьбі з путінською пропагандою

У Києві заснували Міжнародний союз вільних журналістів та Координаційну платформу російської антиімперської опозиції. Вони мають об’єднати зусилля російської антиімперської опозиції з західними країнами та українським світом - Україною та українською діаспорою.


Ці громадсько-політичні та журналістські ініціативи було створено за наслідками міжнародної конференції «Транзит демократії в росії», що відбулася в столиці цими вихідними,
Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Антипутінського інформаційного фронту.

Під час презентації цих ініціатив в Українському кризовому медіацентрі їх засновники повідомили, що ключовою метою поточної діяльності є координація дій з українськими, європейськими, американськими організаціями та ЗМІ, організаціями та ЗМІ української діаспори, а також об’єднаннями громад різних народів росії за кордоном, які виступають проти кремлівського режиму та імперської політики путіна.

«Щоб ліквідувати режим, ми маємо діяти і з середини, і ззовні. Маємо доносити правду про події в Україні та ситуацію в росії до наших західних партнерів, які, під впливом пропутінських медіа, бачать викривлену картину», - зазначає російський політичний емігрант Ольга Курносова.

«З лютого 2017 року очікується колапс російської економіки. рф має платити мільярди по зовнішніх боргах. Проти путінського режиму будуть продовжені санкції. Навряд чи варто очікувати, що Захід пом’якшить свою політику щодо офіційної москви. Але без залучення до боротьби представників всіх народів росії, без намагань диктувати свій порядок денний, ми не отримаємо бажаного результату», - вважає співкоординатор Антипутінського інформаційного фронту Ельхан Нурієв.

«Лідери офіційної російської опозиції не представляють нікого, окрім самих себе. Вони не мають підтримки у населення рф, їм не довіряють лідери протестних громадських рухів. Лише неформальна опозиція має шанс організовувати осмислений протест. Але вона поки що не мають підтримки на Заході. Тому задача нашої платформи – це налагодити діалог із західними партнерами, формалізувати себе і виступити офіційною альтернативою тим силам, які в росії називають себе опозицією», - наголошує французький політичний експерт, президент Європейського континентального клубу Олів’є Ведрін.

«Помилково шукати союзників лише середи тих, хто називає себе російськими лібералами. Наші союзники – всі антиімперські проукраїнські сили, що представляють народи рф – і росіяни, і татари, і чеченці, й башкири, і марійці, й інші народи. Важливо, що саме в Києві діє наш союз, бо Україна - це ключова держава в трансатлантичному просторі, яка зможе об’єднати демократичні антиімперські й головне дієві ініціативи й України, і Заходу, й російської федерації проти агресора. Ми готові винести путіну вирок», - наголошує директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.

«Ми розробили спосіб, як протидіяти путінській пропаганді та працювати із зазомбованим населенням росії, не маючи в наявності потужних телевізійних каналів, радіо чи великотиражної друкованої преси. Ми вже готові її впроваджувати. Найближчі дні ми озвучимо наші стратегічні й тактичні розробки», - озвучив одну із задач російський журналіст Федір Клименко.

На фото (зліва - направо) : Федір Клименко, Ольга Курносова, Ельхан Нурієв, Олів'є Ведрін, Сергій Пархоменко



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.