​Звернення до президента Білорусі Олександра Лукашенка щодо затриманого журналіста «Белсату», який почав голодування

Ми, українські журналісти, висловлюємо свою солідарність із білоруським журналістом, оператором телеканалу «Белсат» Олександром Борозенком, якого Московський районний суд Мінська 27 березня засудив до 15 діб арешту. На знак протесту ув’язнений журналіст оголосив голодування.


Згідно з міліцейським протоколом, а також показами «свідків», Олександр Борозенко на відзначенні Дня Волі 25 березня лаявся матом і розмахував руками. Проте момент затримання Олександра Борозенка зафіксований на відео. Він вів прямий ефір з місця подій, поводився цілком спокійно й неодноразово повторював співробітникам ОМОН: «Журналіст! Журналіст!».

Оскільки це відео не стало доказом невинуватості для судді Тамари Мотиль, ми вважаємо, що суд над нашим колегою Олександром Борозенком є формою репресій та залякування за його професійну діяльність.

Ми шкодуємо, що на «острівці стабільності та спокою» в Білорусі наші колеги вимушені застосовувати такі надзвичайні способи захисту власної гідності, як голодування.

Вважаємо, що Олександр Борозенко за свою чесність і сумління заслуговує на повагу.

Висловлюємо свій протест проти незаконного переслідування журналіста під час виконання професійних обов’язків та вимагаємо від білоруської влади негайного звільнення Олександра Борозенка!

Центр інформації про права людини

Національна спілка журналістів України

Підписати звернення можна тут.

Олександр Борозенко в залі суду. Фото Naviny.by



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.