​У Глухові люди зупинили нищення пам’ятки національного значення

Глухів, 1 вересня 2017 р. протиправні будівельні роботи з реконструкції Трьох-Анастасіївської церкви - пам'ятки національного значення, всупереч повідомленню Міністерства культури про їх зупинку, тривають! «Прострочений» в. о. директора Національного заповідника «Глухів», регіонал, депутат «волі народу» О. Савицький нахабно вводить міністра культури Є. Нищука в оману, «дахуючи» знищення пам'ятки!


Сьогодні свідками свавілля виявилися всі глухівчани, що взяли участь в урочистостях з нагоди Дня міста, організованих поряд з Собором. «Акробати» на даху церкви не зупинялися навіть під час виконання державного гімну України та хвилини мовчання на честь загиблих воїнів...

Сьогодні біля Собору зібралися глухівські активісти, представники громадськості, депутати Глухівської міської ради, Герої АТО та учасники Революції Гідності, Глухівський міський голова та представники ЗМІ, обурені свавіллям. Зупинили вантажівку з будівельними матеріалами, взяли під громадський арешт представників забудовника, які транспортували будівельні матеріали, та здали їх поліції. Представники забудовника не мали жодних документів на вантаж та відрядження.

Поліцію примусили виконувати ЗУ «Про поліцію» та здійснити оперативно-розшукові заходи , встановити особи правопорушників, накласти арешт на знаряддя та матеріал для протиправного будівництва. Примусили також встановити особи людей бандитської зовнішності, які миттєво з'явилися на місці та розпочали погрожувати мені та активістам. Але «місцевим авторитетам» наші Герої АТО миттєво роз'яснили правила поведінки та супроводили до поліцейської автівки. Вони лише встигли викрикнути щось про Донбас відверто сепаратистського змісту.

Затримана вантажівка

«Місцевий авторитет 1»

«Місцевий авторитет 2»

«Місцевий авторитет 2» погрожує глухівським активістам

Також поліції був переданий ідентифікований громадою організатор забезпечення протиправних будівельних робіт, який визнав, що його фірма постачає лише будівельні матеріали на замовлення УПЦ Московського Патріархату.


Організатор постачання будівельних матеріалів

Хоча отець УПЦ МП переконував присутніх журналістів, що це не матеріал для будівництва, а дрова.

«Дрова»

Затримані представники забудовника

Керівник слідчо-оперативної групи


Глухівський міський голова Michel Terestchenko надзвичайно вдячний всім неймовірним захисникам пам'ятки за підтримку та неоціненну допомогу у зупинці протиправних робіт з нищення унікального Собору, побудованого його пращурами, де знаходиться їх поховання, та просить глухівчан у випадку виявлення їх поновлення - негайно викликати поліцію та повідомляти його особисто!

Одночасно у Києві, біля Мінкульту, відбулася акція протесту! Щиро дякуємо Олена Іванова та «Труханівська Січ» за винесення питання трощення Собору та «простроченого» директора Національного заповідника «Глухів».

Пане Міністре культури, як довго ще триватиме знищення пам'ятки національного значення та культурної спадщини України?

Олена Терещенко-Єскіна, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Олени Терещенко-Єскіної



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.