​Кабмін Гройсмана повернув українцям «подарунки від Миколая» Азарова

20 грудня Кабмін затвердив правила застосування і перелік спецзасобів, які можуть задіяти нацгвардійці. Їм дозволили використовувати гумові та пластикові кийки, електрошокери, наручники (сітки для зв'язування), службових собак і коней, засоби акустичного і мікрохвильового впливу, гранати і боєприпаси світлошумові і димової дії, а також пристрої для відстрілу гумових куль.


Також Нацгвардії дали дозвіл використовувати водомети (за температури повітря вище +10 градусів) і бронемашини (без штатного озброєння).

Перед застосуванням спецзасобів військові Нацгвардії зобов'язані не менш як двічі попередити про це порушників через гучномовець. А після застосування спецзасобів мають в найкоротші терміни забезпечити надання медичної допомоги потерпілим.

Крім того, заборонено застосовувати спецзасоби в навчальних закладах, лікарнях, дипломатичних представництвах (без їх письмової згоди), а також застосовувати наручники більше, ніж на дві години, бити кийками по голові, шиї, ключиці, статевих органах і по животу, застосовувати світлошумові пристрої на відстані ближче 2 м. У разі застосування засобів сльозоточивої та подразнюючої дії, заборонено відстрілювати їх у натовпі.

Нагадаємо, в розпал масових протестів у січні 2014 року уряд Миколи Азарова вніс зміни до законодавства, дозволивши підрозділам МВС України використовувати водомети під час морозу.

Крім того, уряд розширив перелік спеціальних засобів, що використовуються при охороні громадського порядку, включивши в нього ручні димові гранати, ручні газові і світлошумові гранати.

Ці зміни уряду Азарова було відмінено після Революції Гідності 18 червня 2014 року постановою Кабміну № 191.

Водомети на Грушевського 2014 року. Фото korrespondent.net



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.