​Силовики втретє провели обшуки в Ісламському культурному центрі в Києві

Про це на своїй сторінці Фейсбук повідомив муфтій Духовного управління мусульман України Саід Ісмагілов: «Сьогодні (6 березня – ред.) о 6.30 ранку СБУ, поліція та представник прокуратури зі своїми понятими, загальною кількістю приблизно 20 осіб, приїхали з обшуком до Ісламського культурного центру в Києві, заблокували як проїзд до мечеті, так і вхід до двору мечеті. На місці в ранковий час був присутній лише охоронець. Була пред'явлена постанова на обшук та на пошук літератури, «що пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію».


Охоронцю заборонили здійснити телефонний дзвінок, покликати інших понятих, викликати співробітників Ісламського культурного центру. Компанія силовиків разом з понятими розділилась на кілька груп, а охоронець фізично міг знаходитись лише з однією групою. Поки він за вимогою відкривав бібліотеку та гімназію, інша група за допомогою лома виламали двері в книжкову крамницю і проводили там обшук без представників Ісламського культурного центру. Були підкинуті в книжкову крамницю, та до вчительської кімнати у гімназії, загальною кількістю вісім книжок, що потім пред'явили охоронцю як вилучені докази. У цей же час відбувався обшук у квартирі відповідального за бібліотеку - шейха Таріка Сархана, де під морозильну камеру були підкинуті дві книжки, а потім вилучені та пред'явлені у якості доказів.

Я таке спостерігав лише в окупованому Криму, коли до мечетей підкидували книжки, навіть підкидували на дворі біля туалету, а потім це пред'являли як докази правопорушення. Проте в росії існує список забороненої літератури, а в Україні немає ніякого такого списку. Найгірші та найогидніші вчинки за методиками російського фсб відтепер на постійно діючій основі в Україні!

Я заявляю про системні переслідування мусульман України, адже такі обшуки менше ніж за рік відбуваються втретє. І підкидуються одні й ті ж самі книжки. Я ніколи не чув, щоб у когось, окрім мусульман, в культових спорудах проводились обшуки», - йдеться у повідомленні Саіда Ісмагілова.

Фото АиФ-Украина



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.