​«Корупції - НІ! Конституції - ТАК!» Активісти РНС вимагали відновлення гарантованих Конституцією прав українців

Активісти РУХУ НОВИХ СИЛ Києва закликали українців протистояти узурпації влади злочинцями і відновлювати права, гарантовані Конституцією України. Сьогодні, в День Конституції, вони вийшли на акцію «Корупції – НІ! Конституції – ТАК!» на Майдані Незалежності, повідомляє прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ».


Активісти РУХУ НОВИХ СИЛ наголосили, що сьогодні чи не кожне друге визначене в Конституції право українця порушується. У нас вже знищили право на нормальну освіту, медичні послуги, на працю і відпочинок. 25 квітня залишився поза увагою ЗМІ факт, коли новопризначений голова Конституційного суду заборонив проведення всеукраїнського референдуму.

«Сьогодні дійсно велике свято, але через стільки років після прийняття Конституції вона просто перетворилась в папірець, якому ніхто не слідує, в першу чергу – наші державні органи, вони використовують її, тільки коли їм вигідно, але вони забувають, що крім прав, вона ще також визначає їх обов’язки. Наше завдання – нагадати, що у них є ці обов’язки дотримуватись прав людей на гідне життя», - відзначив активіст Шевченківського району Руслан Петришин.

Активіст Андрій Подзега відзначив, що сьогодні Президент – гарант корупції, а не Конституції, і використовує її у власних цілях.


«Конституція говорить, що наша країна – президентсько-парламентська республіка. Насправді ситуація така, що Президент узурпує владу, силові відомства в його руках. На жаль, вони виконують його забаганки, а народ не чують. Чим довше ми знаходимось під цією владою, тим більше віддаляємось від реформаторської держави. Маємо донести до людей, наскільки важлива наша єдність, щоб протистояти злочинній владі», - заявив він.

Активіст Олег Кули впевнений, українці повинні об’єднатись, аби повернути Конституцію в дію.

«Нинішня влада вкрала нашу державу і Конституцію. Маємо дуже добре пам’ятати ст. 5 і 20 Конституції – що владою є народ, і ВРУ та інші органи не мають права при прийнятті нових законів звужувати наші свободи. Ми не повинні жалітись на кухнях на порушення цих прав, а вийти на вулиці і сказати «ні» цій владі і повернути Конституції до дії», - додав активіст Олег Кулик.

Фото прес-служби партії РНС



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.