​Нетолерантності пост

Всім, хто вважає, що є таке явище - образа почуттів віруючих - не читати!


Коли на вершині піраміди державного управління облаштувалися люді, які за своїм світоглядом і мисленням знаходяться в минулому, а не дивляться в майбутнє - країні не вибратися з лайна.

Я ще можу зрозуміти простих людей, які просто бачать в церковних ритуалах щось, що допомагає їм жити в цьому складному світі, в буденному не надто радісному житті. І нічого не маю проти і навіть поважаю простих священиків, щиро віруючих і тих, які живуть одним життям зі своїми прихожанами десь у звичайному селі. Вони там працюють психотерапевтами, інколи носіями освіти і правил моралі, а інколи і організаторам простих людських радощів і свят для звичайних людей.

Інша справа - політики, топ чиновники і люди, які отримали сучасну освіту, мають доступ до наукових знань, до сучасних технологій, до інформаційних джерел.

Як для мене, всі ритуали ряджених мають однакову природу - а значіть, і їхні організатори і учасники по суті нічім не відрізняюся.

Те, що московська православна церква - пропагандистський інструмент впливу агресора і ворог України - сумніву немає. Але будь-яка релігія - це антигуманне, антилюдське, антицивілізаційне явище, час якого проходить. Православ'я будь-якого розливу - пережиток минулого. Як і будь-яка релігія і церква.

Думати, що якась хресна хода більш правильна - це як роздуми про те, який спосіб визову дощу кращій і більш правильний - принести в жертву ягня, чи вбити жабу.

Людство вже достатньо подорослішало, щоб розуміти, що якщо і був Задум створити Всесвіт, то він десь за межами Великого Вибуху. І вже точно мати таке роздуте відчуття особистої важливості, щоб вірити в те, що за твоїм життям особисто слідкує сам Творець - повна дурня.

Настав час кожному Громадянину Планети нести відповідальність за себе самому, без Бога. І без товстих бородатих дядьок в дивних вбраннях з позолотою, які вирішили, що вони є його представниками на землі і що водять сліпих і відсталих хрестовою ходою - не важливо якої релігії, якої конфесії, чи патріархату.

Час виповзти з колиски людства і попрощатися з дитинством хомо-сапіенса.

Сергій Гайдай, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Сергія Гайдая



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.