​На Донеччині викрито наркомафію, яка діяла на території кількох областей

Співробітниками прокуратури Донецької області спільно з оперативниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрито та задокументовано факт збуту членами наркомафії майже 300 тон насіння маку, придатного для виготовлення 4,5 тон опію ацетильованого. На «чорному ринку» вартість такого наркотику становить понад 360 млн грн.


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Установлено, що група наркодилерів налагодила постачання маку снодійного під виглядом харчового продукту та збувала його на території 6 областей України. Серед спільників наркоділків - співробітники поліції.

Слідчими прокуратури Донецької області за матеріалами Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України у липні поточного року розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК України. Відповідно до оперативної інформації, група цивільних осіб та співробітників поліції на території Маріуполя, під виглядом маку для кондитерських виробів, займається збутом насіння маку снодійного із залишками макової соломки, з якого у подальшому виготовляється ацетильований опій.

Крім того, за даними слідства, викрита маріупольська злочинна група є частиною більш потужної групи, яка діє на території Донецької, Запорізької, Львівської, Рівненської, Сумської та Черкаської областей. Отримуючи від кримінального бізнесу неймовірні прибутки, організатор та його найближчі спільники дозволяли собі розкішне життя, витрачаючи «брудні» кошти на розваги, придбання дорогих маєтків, елітних автомобілів і коштовностей.

Окремі співробітники кримінального блоку поліції, користуючись службовим становищем, заради незаконного збагачення здійснювали прикриття злочинної групи.

Зібравши достатню доказову базу діяльності учасників «макової» мафії, правоохоронцями проведено понад 70 санкціонованих обшуків. П’ять основних фігурантів наркотрафіку затримано в порядку ст.208 КПК України.

Вилучено понад 75 тон насіння опійного маку з домішками макової соломки, кошти: 4 мільйони 844 тисячі гривень, майже 99 тисяч доларів США, 475 євро, зброя та набої, автомобілі еліт-класу, на яких пересувались наркоділки, оргтехніка, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи. Крім того, пакет з маковою соломкою виявлено і в одного з викритих у злочинній діяльності співробітників поліції.

Затриманим цивільним наркоділкам оголошено підозру за ч.3 ст.307 КК України.

Найближчим часом до відповідальності буде притягнуто і інших фігурантів кримінального провадження.

Фото прес-служби прокуратури Донецької області



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.