​Що порадити Порошенку?

Відкинути амбіції, спокуси і нашіптування придворної челяді та поступити як свідома державно мисляча людина: зняти себе з перегонів і цим самим послабити напругу в суспільстві, яка може обернутися серйозним розбратом у такий складний час.


Тимошенко і Зеленський у фіналі - це більш справедлива і чесна формула першого туру в очах українців. Також усі обставини показують, що ПОП у другому турі безнадійно програє Зеленському. Отже, Порошенко має усвідомити, що після виборів вспливуть усі факти масового підкупу виборців, вкидання псевдобюлетеней та подання псевдопротоколів з дільниць, керування серверами ЦВК, репресій бюджетників тощо. Новий президент не залишить їх поза увагою, настільки кричущими і нахабними є усі організовані попередником правопорушення.

А Порошенку зняття себе з перегонів дозволить трохи відбілити своє ім'я, зняти сором з усієї своєї сім'ї, згадати християнську етику, яку він ніби заохочує, зокрема, здійснити жертовність на благо народу і його дійсного вибору. Йти з високої посади треба гідно, як було написано на прапорі Євромайдану.

Не стати посміховиськом (а він вже почав блазнювати, бігаючи на забори сечі і крові) подібно Яценюку, який чіплявся буквально руками й ногами за прем'єрську кафедру. А ПОП може стати не тільки найбільшим посміховиськом, а й найогиднішим президентом в нашій історії.

Якщо ж він зніметься, то трохи збереже число реальних прихильників і зможе подолати прохідний процентний бар'єр на осінніх виборах до Верховної Ради. Не будуть зачинені для нього й двері до Європарламенту, стати членом якого він мріє.

Ще він зобов'язаний до передачі керма новому Президенту подати парламенту термінові законодавчі інновації, як на мене, дуже важливі:

- скоротити термін президентства до 4 років (так є у США і так було при Кравчуку);

- запровадити процедуру імпічменту президента;

- перейти до пропорційної системи виборів народних депутатів за відкритими списками;

- ввести ротацію (перевибори) половини депутатів кожні 2 роки (щоб не дати їм остаточно скурвитися за п'ятирічку, як ми зараз спостерігаємо).

Після добровільного зняття себе з перегонів і запровадження вказаних засадничих нововведень Порошенко зможе піти у відставку, не ховаючи своїх очей від людей і не переховуючись від судочинного покарання за кордоном.

Володимир Лановий, facebook.com

Фото АР



Коментарі

  +0 #1 Іван 13 апр. 2019 г., 14:40:57
Автор вимагає, щоб ПОП знявся з виборів, але увів "інновації". Нелогічно, він же вже йде. А от новий президент нехай терміново і уводить ці "інновації", і, таким чином, хоч тут ми щось побачимо, якщо вже зараз не можемо нічого почути.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.