​Зеленський з перемогою на виборах отримав світові привітання

Володимир Зеленський отримав низку привітань від світових політиків, зокрема від президента Франції Еммануеля Макрона, генсека НАТО Єнса Столтенберга та міністра закордонних справ Великої Британії Джеремі Ханта. Про привітання від Макрона повідомив сам Зеленський у Facebook, повідомляє Громадьске.


Столтенберг привітав кандидата у Twitter. «Україна є цінним партнером НАТО, і ми сподіваємося на продовження нашої співпраці», — написав він.

Глава МЗС Великої Британії Джеремі Хант заявив: «Вітаю Володимира Зеленського з успіхом на президентських виборах. Тепер ви дійсно будете слугою народу. Ми з нетерпінням чекаємо на спільну робот».

Також Зеленського привітав прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, і привітав українською мовою.

«Упевнений, на цій посаді Ви, Володимире Олександровичу, докладете усіх зусиль, щоб дружні стосунки між Вірменією та Україною набули нового рівня та слугували нашим народам!», — заявив він.

Єврокомісар з питань політики сусідства Йоганнес Ган окрім привітання Зеленського привітав український народ з проявом «демократичної зрілості».

«Цей результат — дуже сильний мандат для більш енергійної боротьби з корупцією та звільнення держави від влади олігархів», — написав він.

Екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт звернув увагу, що для українців немає проблеми в тому, що президентом і прем'єр-міністром країни будуть етнічні євреї.

«Окрім Ізраїлю, Україна буде єдиною в світі країною з президентом-євреєм і прем’єром-євреєм. І це абсолютно не проблема. Російська антиукраїнська пропаганда повинна перепрограмуватися», — зазначив він.

Раніше Зеленського з перемогою в другому турі привітали президент Євроради Дональд Туск і посольство США в Україні. А президент Польщі Анджей Дуда окрім привітань запросив Зеленського до Польщі.

Володимир Зеленський. Фото зі сторінки ФБ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.