​Рішення ПАРЄ щодо росії - прогнозоване. Що було зроблено на випередження?

Учорашнє голосування в Раді Європи було прогнозованим. Хіба ні, шановні українські депутати делегації ПАРЄ? Ви ж знали про це! Але у вас виборча кампанія в середині країни, тому воліли показувати себе тут героями. І наше МЗС усе розумів і знав. З того моменту, коли Клімкін не поїхав на засідання міністрів іноземних справ, де ще місяць тому все було вирішено...


Що було зроблено на випередження?

Кожна країна має свої інтереси. Інституційно європейські структури перебувають у серйозній кризі і турбулентності. Вони шукають нові формати, шляхи свого спільного співіснування і виживання. Це з одного боку.

З іншого, - політика в Європі не терпить пустої тріскотні та ультиматумів. Вони звикли шукати спільну мову, компроміси. Україна за останні п’ять років має низку не виконаних зобов’язань перед Радою Європи. Зокрема, йдеться про мову освіти, люстрацію, судову реформу тощо... Разом з тим, українські депутати засипали їх своїми ультиматумами. І куди тепер, наприклад, подіти погрозу вийти з Ради Європи, якщо туди повернеться росія?!

Очевидно, що попри те, що наші депутати повлаштовували свої особисті кар‘єрні питання там і позаймали купу високих посад, а Держава виявилася незахищеною у цій європейській структурі.

Україні пора вчитися не бути політичною «недорослею» серед інших держав. Пора вибудовувати тактику і стратегію професійно. Усвідомлюючи свою роль і місце в нових сучасних умовах. Тренди у світі змінюються, не відчувати цього не можна було ні п‘ять років тому, ні зараз.

Марина Ставнійчук, facebook.com

Один з українських делегатів у ПАРЄ. Фото з відеоролика VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.