Колаборація на користь ворога: коли почнуть карати засланих козачків?

Як не гірко це визнавати, але за справжню незалежність країни виступає лише більша частина суспільства. Представники влади, правоохоронних органів та системи ЗСУ дуже часто в своїх лавах мають агентів кремля та відвертих колаборантів, котрі, удаючи, що працюють на Україну, тим не менш допомагають окупанту, коли видають накази та рішення не на користь держави Україна та її народу, не на збереження цілісності країни, а такі, що наносять шкоду суверенітету країни, її обороноздатності та державній безпеці.

Стаття 111 Кримінального кодексу України наголошує, що «державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України» карається позбавленням волі. Та чи бачило суспільство, коли за дійсно тяжкі злочини проти держави, коли країні та її цілісності і суверенітету було нанесено реальну шкоду, хтось та відповів?
Ще з часів Порошенко ніхто не відповів за створення котлів, за те, що Гіркіна- Стрілкова хтось пропустив до Донецьку, адже, як заявляв заступник секретаря Ради Національної Безпеки (РНБО) України Сергій Кривонос в інтерв'ю «Радіо Свобода», збройні сили України мали всі можливості розгромити колону ополченців, яка залишала Слов'янськ під командою Стрєлкова в липні 2014 року, але з незрозумілих причин не зробили цього. «Нам давали координати пересування цієї колони. Ми вимагали вогонь. Він не був відкритий », - сказав Кривоніс. І питання досі відкрите: хто при Порошенкові дозволив цій групі озброєних росією найманців вільно пройти до міста?
І таких військових злочинів, вчинених невідомими особами, що сидять в системі ЗСУ, владі та правоохоронних органах – багато. Проте, ані військова прокуратура, ані інші органи їх не розслідують. І досі незрозуміло, чому Галетей не відповів за те, що хтось заборонив чіпати Гіркіна? Хто цей хтось?
Аж враз, вкотре, українці дізнались, що певні посадові, чи військові особи організували ще одну провокацію проти суверенітету України на користь загарбника. Так, як повідомляли «Конфлікти і Закони», 2 липня 2020 року ФБ з’явилась Заява Командування Повітряних сил ЗСУ, в якій констатувалось, що 1 липня 2020 року у зенітну ракетну бригаду Повітряних Сил ЗС України (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницький. На підставі Ухвали судді Хмельницького міськрайсуду С.Баєва, в межах кримінального провадження №62020240000000492, слідчими ДБР складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супроводжуючу документацію. Такі ж дзеркальні процесуальні дії проводяться в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836). Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави. У той час, коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання «Кавказ-2020», де навіть неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі подібні речі»… Згодом цей допис зник, але таки відбувся резонанс і ДБР повернуло вилучені клістрони в 96-ю зенітно-ракетну бригаду.
Але постає питання: хто ті посадові, чи військові особи, котрі дали розпорядження та такі дії, адже такі розпорядження підпадають під ст. 111 Кримінального кодексу України? Адже той, хто подібне організовував, розумів, що вилучення секретної бойової техніки, призведе до виведення з ладу ЗРК.
Тож, чи побачимо ми розслідування щодо цього інциденту? Чи колаборанти, що сидять на дуже високих посадах у владі та ЗСУ, спустять все на гальма?



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.