В Україні закінчилася ера вільного Інтернету. Разом з ерою дешевого та якісного Інтернету

В Україні закінчилася ера вільного Інтернету. Разом з ерою дешевого та якісного Інтернету Почалася ера дорого, неякісного, чекістсько-мусорського Інтернету.


Шо сталося?

Рада таки проголосувала за закон 3014, яким фактично проголошується священне право “таваріща майора” контролювати українських користувачів всесвітньої Мережі, не встаючи з крісла та не парячись судовими рішеннями. Просто натискаючи кнопавки.

Обладнання для тотального цифрового стеження за українцями, згідно Закону 3014, зобов’язані купляти самі провайдери. А це вже історія про перерозподіл величезного ринку доступу до Інтернет в Україні.

Обладнання для стеження коштує мільйони доларів, а значить дрібні провайдери (яких більшість) вимруть як клас і у країні залишаться 10-15 провайдерів, які монополізують ринок та вкрутять ціни до рівня “новий Bugatti кожного тижня”. Тобто разів у десять.

Нарешті збудеться мрія депутата Федієнка підвищити ціни на доступ до Інтернет по всій країні. А то ж він крокодилячими сльозами ридав які бідні-нещасні у нас провайдери, як мало заробляють. Тепер-то фірми Федієнка та його колег-депутангів зароблятимуть ого-го. Відіб’ються усі роки «безкоштовного» сидіння по різним комітетам, нарадам, круглим столам та громадським радам.

І зі свободою Інтернет та розповсюдження інформації тепер у нас буде як на роіссі: у кожного провайдера стоятиме «чорна скринька», через який йтиме весь трафік і який будь-який занюханий мусорок може ретельно роздивитися будь-якої миті, у всіх подробицях, по кожному користувачу. Усе: на які сайти ви заходили, які логіни-паролі вводили, про що листувалися електронною поштою, які картиночки роздивлялися та пересилали, чиї пости лайкали, яке відео дивитися.

Усі дані усіх користувачів, звісно, складамуть у колосальні бази даних. Жодного сумніву, що цими даними правопохеронці торгуватимуть за п’ять копійок направо та наліво. Бо інакше у нас не буває. Не було і не буде найближчі десятиліття.

Звісно, дані з цих баз регулярно витікатимуть. Бо ж будуватимуть самі бази за крихти, які залишаться після відкатів, найматимуть найдешевших рукожопів, доступ до баз матимуть тисячі «користувачів» у погонах, а агресивні «дієві» невігласи не зможуть впровадити ефективний контроль використання. Хоча заявлятимуть, надувши щоки, «вірте нам, все безпечно».

Подібний закон намагався проштовхнути янукович (диктаторські закони 14 січня 2014), двічі – Порошенко (законопроект 6688 влітку 2017 та влітку 2018). Але вдалося це лише найдемократичнішому президенту Зеленському.

Вітаю його виборців, тепер зелені стануть багатші, усі ми – бідніші, а свободи в українському суспільстві різко поменшає.

Що тепер з цим робити?

Захищатися самотужки. «Держава» у цьому питанні (та й у багатьох інших) – скоріше ворог, ніж друг.

Приклад: у мобільних операторів «чорні скриньки» вже стоять багато років, і начебто, розшук вкраденого мобільного телефона мав би займати кілька хвилин. Адже цю систему вводили саме для «підвищення ефективності боротьби зі злочинністю».

Шо маємо по факту? А нічого не маємо. Ніхто шукати вкрадений у вас мобільний не хоче і не буде, поки не даси оперу хабаря, причому розміром з сам телефон або більше. Плюс принижуватися та ходити до них на поклон по їхнім обшарпаним брудним мусарням.

«Танунах» каже у таких випадках пересічний українець та йде купувати новий телефон. А мусора продовжують радісно барижити даними мобільних операторів та потирають руки від задоволення від якісно «розведених лохів».

Хтось вважає, що з Інтернет-трафіком буде якось інакше?

Тож як захищатися самотужки.

Ось я тут записав кілька відео-інструкцій для тих, хто ще не в курсі.

Забути про традиційний стільниковий зв’язок і чому це небезпечно: https://bit.ly/2WASaRn

Якими шифрованими месенджерами краще користуватися замість стільникового зв’язку:

https://bit.ly/2LJNTc1

Чому категорично рекомендується постійно і завжди використовувати VPN: https://bit.ly/3akzJbm

Погуглити «як не стати кібер-жертвою», прочитати та застосувати оті 10 порад та стати вдесятеро більш захищеним як від кібер-злочинців, так і від «таваріща майора».

Принагідно хочу ще раз нагадати: розширення повноважень правоохоронним органам та спецслужбам – це не «більша безпека для суспільства», але це точно вірний шлях до тоталітаризму та поліцейської держави.

Для більшої безпеки суспільство повинно примусити так званих «стражів закону» якісніше працювати з вже наявними повноваженнями. І працювати не на свою кишеню, а на нас.

«Дрючком по спині» є ефективним методом примусу.

Як у Врадіївці.

К.Корсун, 17.12.2020



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.