​В Україні з’явився чат-бот «Віртуальний друг» для підлітків

У середу, 13 жовтня, у Києві презентовано проєкт «ВІРТУАЛЬНИЙ ДРУГ» - перший український мультимедійний чат-бот для психологічної підтримки підлітків. Проєкт реалізовано Міжнародним фондом Івана Франка за підтримки Українського культурного фонд, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Міжнародного фонду Івана Франка.


Захід розпочався з панельної дискусії, яка була присвячена проблемам підліткового віку.

«Я розумію, що діти мають мати певну приватність у спілкуванні», - зазначив у ході панельної дискусії відомий телеведучий та блогер Анатолій Анатоліч і додав, що зараз він знає паролі до акаунтів своєї дочки, але настане час, коли доступ буде нею заблоковано.

Народний депутат України Михайло Цимбалюк зазначив, що батьки мають три головних завдання: народити дитину, виховати та відпустити. І наголосив, що важливо не переплутати ці завдання місцями.

Олена Борисова, CEO 60+ Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова і мама 5-х дітей, порадила батькам не користуватися гаджетами вдома та під час сімейного відпочинку, і це буде найкращим прикладом для дітей. «Батькидітям не друзі, але ми та гора, яка їх захистить», - кредо виховання родини Борисових.

«Ми маємо щиро любити своїх дітей, але пам'ятати, що інколи наше бажання зробити їх щасливими, наші власні амбіції не дозволяють бути їм просто собою», - доповнила амбасадорів проєкту Заслужена художниця України і мама 4-х дітей Наталія Поліщук.

Телеведучий і шоумен Андрій Шабанов зауважив, що сьогодні для дитини соціальні мережі та гаджети – це їхня територія, яку вони захищають. «Важливо, що вони там дивляться, але я думаю, що там є свої «секретики».

Під час презентації проєкту директор Міжнародного фонду Івана Франка Ігор Курус наголосив, що Селя – Telegram-бот для соціальної адаптації підлітків, який допомагатиме їм краще зрозуміти себе, налагодити стосунки з батьками, вчителями та друзями і прийняти правильні рішення. Психологами проєкту було розроблено 250 діалогів, які поєднані логіко-семантичним зв’язком та охоплюють найактуальніші теми: стосунки у школі; стосунки з батьками; стосунки з друзями та про пошуки себе і свого «Я».

Розробники проєкту інтегрували у чат-бот відеоблоги із фрагментами життєпису і творчості Івана Франка, який є авторитетним, досвідченим другом і має відповіді на усі найскладніші запитання, навіть дуже інтимні. Він дає цінні поради дівчатам та хлопцям, як протидіяти цькуванню та домашньому насильству, як захищати свої права та знаходити час на важливі речі, як навчитися вирішувати конфлікти та уникати маніпуляцій, як стати цікавим та успішним.

Чат-бот любить піджартувати, користується молодіжним сленгом, але в діалогах використовує професійні поради психологів, проте не замінює професійну психологічну допомогу і не проводить психологічні консультації.

Чат-бот Селя містить елементи штучного інтелекту, що дає їй можливість удосконалюватися і розширювати контент. Через емпатію вона допомагатиме підліткам долати психоемоційні розлади. Усе спілкування відбуватиметься конфіденційно.

Відсьогодні «Віртуальний друг» у TELEGRAM доступний за посиланням - @Sela_Vi_bot

Проєкт «Віртуальний друг» («Цикл відеоблогів для соціальної адаптації підлітків») розроблено в рамках програми «Аудіовізуальне мистецтво» і реалізовується Міжнародним фондом Івана Франка за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою авторів.

Фото прес-служби Міжнародного фонду Івана Франка



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.