​Більше, ніж будь-яка війна

Зустрів таку цифру – 107 млн штрафів на перевізників, і там приблизно 4700 постанов, це все десь за півтора місяці цього року. Скупа сльоза екс-депутата навертається на око, тому що тему цю качав з самого початку своєї депутатської каденції.


Річ у тім, що у 2014-му році у рамках варварської «дерегуляції» Кабінет міністрів скасував величезний перелік перевірок бізнесу. І, зокрема, це тоді страшно вдарило по дорогах країни – більше, ніж будь-яка війна.

Перевізники стали вантажити свої автівки під зав’язку і випускати ці смертельні знаряддя на дороги країни, чим їм завдали шкоди на сотні мільярдів гривень.

Бо якщо міни і снаряди зазвичай лишають на асфальті ями акуратні і діаметром до двох метрів, то фура, вантажена з перевищенням в 1,5-2 рази – набагато більш руйнівна зброя. По-перше, кілька таких фур, як проїдуться практично будь-якою дорогою, то лишають по собі колію на покритті. По-друге, вони набагато більш небезпечні під час аварій.

Така зухвала профанація дерегуляції призвела до того, що практично усі українські дороги мали такий елемент пейзажу, як колії у першому ряді.

Причому безладом на дорогах, відсутністю контролю за ваговими параметрами рухомого складу зловживали не тільки дрібні якісь напівсирі перевізники, але і солідні зернотрейдери. Економили на перевозках, вбивали дороги своїх регіонів. А дороги, між іншим, там часто – це життя, без них населені пункти зникають. Ну а потім виступали спонсорами якихось соціальних проектів з добрим обличчям.

Мене окремі персонажі тоді таврували противником вільного підприємництва і ретроградом. Ну а більшість нардепів того скликання байдуже слухала мої стогони, жувала і ремигала.

Ihor Lutsenko, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Ihor Lutsenko



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 11 жовтня розповів про наступні події на фронті:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.