​Голова ГО «Всеукраїнська асоціація підприємців та споживачів»: Гетманцев - це народний депутат України, який цілеспрямовано знищує саме малий і середній бізнес

Для перемоги країни у війні потрібні не лише армія і зброя. Потрібна згуртована робота суспільства та влади на підтримку і відновлення економіки. Але, коли економіку замість того, аби відновлювати, свідомо знекровлюють, то постає питання до влади та її представника, котрий це знекровлення очолює, просуває і вимагає ще більшого: а на кого така людина працює? Ще більше питань до цієї особи, коли дізнаєшся, що у її родини є офшори, котрі з’явились задовго до потрапляння до влади (хоча, за Конституцією, дотичність до влади не повинно нести збагачення) і що таких сум за офіційними доходами така людина мати не могла. Та й нині відмовляється коментувати як походження тих коштів, так і той факт, котрий вже виплив: на підприємствах та компаніях, котрі належали родині цієї особи, до людей ставились як до непотребу і ухилялись від сплати податків, роблячи виплати в конвертах, про що розказали співробітники ТОВ «Тревел Профешнл Груп».


Хто ця особа, сьогодні знає кожен підприємець. Це – Данило Гетманцев, котрий у 4,5 та 6 скликаннях Верховної Ради був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Володимира Сівковича. І саме в роки своєї діяльності помічником при проросійських депутатах його родина і нажила кошти, про які звітувати не збирається.

Але от що дивно: отримавши, незрозуміло звідки, кошти на офшорах, свідомо не платячи податків, хоча точно є кошти і дохід, сам Гетманцев сповідує правило, за яким йому і подібним до нього - можна і треба провертати схеми і мінімізувати податки, або й не платити. Інші ж не мають право навіть у чесний спосіб заробляти собі на життя, бо феодал Гетманцев переконаний, що інші можуть обійтись і тарілкою супу на день. Бажано – на субсидію. Хоча, судячи з дій цієї особи, феодальні замашки - це вже від барства та безкарності, а от сама діяльність дуже схожа на відверту диверсію проти країни. І ця диверсія – в інтересах окупанта, котрий знищує українську інфраструктуру, а Гетманцеву, як агенту, окупантом було поставлено за ціль – знищувати українську економіку. Підприємці, котрі вже багато разів протестували проти діяльності Гетманцева, не розуміють, чому Зеленський, котрий знає про вимоги малого і середнього бізнесу, так вперто тримається за цього токсичного персонажа, котрий один-в-один схожий на Азарова – такого самого комуністично-феодального запроданця, котрий, потурбувавшись про забезпечення своєї родини і сина, на українську економіку теж дивився лише як на дійну корову, не даючи їй розвитку. Але Азаров нині живе в росії, тож, видко, Гетманцев теж, згодом, збирається жити так само там, а сьогодні його завдання – допомагати ворогові за підтримки Зеленського?

Що ж таке постать Гетманцева та його діяльність для українського малого на середнього бізнесу? Відповідями на такі питання редакція «КЗ» поцікавились у експертів та підприємців з різних регіонів.

ПЕРШЕ інтерв’ю нашій редакції на поставлені питання надала Марина Паянок, підприємець з 1994 року , голова ГО «Всеукраїнська асоціація підприємців та споживачів».

- З вашої точки зору, яку шкоду наносить економіці країни Гетманцев, чим це шкідливо для малого і середнього бізнесу?

- Гетманцев- це народний депутат України , який цілеспрямовано знищує саме малий і середній бізнес в Україні на догоду великим мережам. На жаль, він вже третій рік поспіль проводить планомірну законодавчу роботу саме у цьому напрямку.

- Пані Марино, як Ви вважаєте, чим він насправді мотивуєтья, пропонуючи такі свої ідеї і проводячи третій рік таку діяльність?

- Пан Гетманцев усім розповідає, що він мотивується наповненням бюджету, а насправді виконує замовлення по знищенню конкурентів на ринку, бо дрібний бізнес мобільніший і має прямий зв‘язок з покупцем. А подібне - дуже заважає монопольним мережам та їх збагаченню (це ми бачили і під час ковід-обмежень, коли деякі господарі монопольних мереж стали суттєво багатшими), тому ця влада не зупиниться, поки не знищить саме малий та середній бізнес, бо його наявність обмежує монополію мереж.

- Саме через це малий та середній бізнес так жорстко протестує? Чи які підстави?

- Підприємці - самодостатні особистості, які ніколи нічого не просили у держави. І ми зрозуміли, що нас свідомо нищать вже третій рік поспіль і що ми повинні виборювати своє право працювати і забезпечувати свої родини. Так, на жаль, за цей час протестів нас жодного разу не почули! А єдине, чого ми хочемо - вільно і за нормальними економічно вільними правилами жити і працювати у своїй державі!

- А як почуває себе малий та середній бізнес в вашому регіоні?

- У моєму місті Чернігівської області (де тільки нещодавно вийшли російські війська) дуже тяжко зараз виживати. Ще продавці продуктами якось виживають, а продавці промислової групи товарів дуже тяжко зараз працюють( деякі вже закрилися, деякі розпродують залишки товару, як купувати товар по такому курсу долара, не уявляють).Тому зараз би було доречно застосувати програму по підтримці малого бізнесу, але на це не варто сподіватися...

- Пані Марино, а якою повинна бути політика держави для розвитку безпосередньо вашого бізнесу, а також малого і середнього бізнесу загалом?

- На даному етапі потрібно заборонити усі перевірки, скасувати РРО, вирішити проблему з терміналами (не вважати гроші, проведені через термінал, готівкою), бо інакше буде масове закриття ФОПів до кінця року. На даний час ще працюють за рахунок старих закупок, потрібні конкретні дії влади по підтримці підприємництва в нашій країні!

- З вашої точки зору, чому певна кількість громадян в суспільстві не знає, або робить вигляд, що не знає і не розуміє, що саме підприємці малого та середнього бізнесу стали волонтерами і саме вони допомагають армії та теробороні? Чому це приховує влада і чому вона не зацікавлена в такій допомозі?

- Починаючи з 24 лютого 2022 року усі мої друзі-підприємці з різних куточків України, усі, як один, стали на допомогу армії та тероборони, а згодом і переселенців . Влада приховує діяльність волонтерів, бо не хоче узаконення цього статусу та не бажає розписуватися у своїй бездіяльності. Плюс до цього волонтери викривають зловживання влади в питаннях гуманітарної допомоги, що теж представникам влади – не подобається.

- На Вашу думку, чому Гетманцев, котрий відмовляється пояснювати походження коштів своєї родини, ще до зайняття нинішньої посади так жорстко знищує малий та середній бізнес в Україні?

- Вся діяльність депутата Гетманцева наводить на думку, що знищення малого та середнього бізнесу - це замовлення, яке оплачене, бо 29 серпня 2019 депутати приступили до своїх обов‘язків і в той же день був зареєстрований законопроект по застосуванню РРО. Тож підприємці і розглядають його діяльність, як замовне і вже оплачене вбивство малого та середнього бізнесу без будь-якої відповідальності перед економікою країни та народом України.

- Як би ви для себе та інших пояснили, що держава виплачує шалені кошти з бюджету певній категорії чиновників - бюджетникам, суддям і прокурорам, але не має жодного плану з приводу підтримки бізнесу, не пропонує розвиток в країні і не піклується про зменшення безробітних. Адже бізнес розвивається лише тоді, коли є платоспроможне населення, а не лише певний відсоток тих, хто отримує кошти з бюджету? Чому таку структури функціонування держави підтримує Гетьманцев?

- Влада не зацікавлена, щоб було платоспроможне населення , навпаки, зараз зростає кількість безробітних (з числа підприємців також), бо бідними людьми легше керувати і вони не мають змоги на спротив.

Конфлікти і закони

На фото Марина Паянок



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.