​Просто факти, або два обличчя одного преЗЕдента

Лишень Зеленський став преЗЕдентом, так одразу обклався охороною. Якось дивно: навіть Меркель без охорони ходила, а її міністри на велосипеді, а у Зеленського подібне лише у кіно. Для плебсу. Перед виборами якраз у кіно і показав громадянам перше зі своїх обличь: свій хлопець, що розстріляє Верховну Раду за розкрадання і наведе лад, врятувавши країну. Однак, посівши крісло преЗЕдента, показав суспільству інше обличчя: обличчя мільйонера, котрий відверто говорить: - Я вам нічого не винен.


Тим не менш, робив спробу грати на суспільство з обличчям першого, нагадуючи усюди, що за нього проголосувало 73%. Здавалося б, навіщо охорона тому, хто кричав на кожному кутку про ці 73%? Навпаки, така людина повинна ходити вільно, без охорони та й будинок свій не зачиняти.

Проте на практиці, без охорони, виявилось, що не можна, бо, насправді, Зеленський знає, що його політичний маркетинг відрізняється від реалій, а тому в курсі, що і КСУ йому - підіграв, (а президент не мав права розпускати Раду), і що за нього проголосувало всього 18,9% від всіх, хто має право голосу, і що при цьому у ці відсотки входить і протестні проти Порошенка, і що вибори монобільшості - це теж технологія у мертвий літній сезон, щоб провести своїх. А тому ані йому, ані тим, хто біля нього, без охорони ходити не можна, бо, насправді, не проявлять любові усі оті українці, котрі і при Зеленському протестували під Радою, бо він, поклавши на Конституцію, в порушення вимог народу, таки протягнув антиконституційний закон про Землю, хоча в курсі, що 89% реального населення - категорично проти. І ФОП теж протестували, хоча саме вони і дали йому більшість своїх голосів, що увійшли у ті 18,9% від усіх виборців, що мають право голосу, але саме їхній бізнес влада Зеленського, видко, з подяки за голоси, невпинно знищувала.

Тож не дивно, що, демонструючи на ТБ одне обличчя, на ділі проявляв інше, розуміючи, що він ходить з охороною, бо, насправді, боїться народу. Боїться відповідати за монозбрід, котрий голосує все, за що заплатять. І тут все логічно: страхається, тож і ходить з охороною.

А от відносно держави Україна, тут ситуація протилежна. Чому? А от зараз розкладемо фактаж поличками, аби побачити два обличчя преЗЕдента Зеленського.

Перше, що почули відносно війни, котра неоголошено ведеться росією проти України з 2014 року від Зеленського: «Треба перестати стріляти». Це говорила людина з першим обличчям, обличчям «свого в дошку хлопця». Заява дивна, як для гаранту суверенітету країни, але вона пролунала. Другою заявою цього ж обличчя стало: «Треба подивитись в очі путіну». Навіщо у них дивитись, що в очах садиста і гопніка хотів побачити свій в дошку Зеленський, сказати важко, тим не менш, йому цього дуже хотілось.

Паралельно суспільство дізналось, що Зеленський літав до Оману, а зустріч цю організовував Єрмак, а в Омані у той час був Патрушев - секретар ради безпеки російської федерації, і як повідомили «Схеми», Зеленський повертався з Оману літаком від секретаря радбезу рф Патрушева. Дивно, правда? І донині українське суспільство не знає, що насправді робив Зеленський в Омані і чому повернувся літаком особи, що є ворогом України?

А далі - ще цікавіше: Зеленський починає демонструвати друге своє обличчя, обличчя «українського мільйонера», котрий оголошує «велике будівництво», яке народом, через шалені відкати та захмарну ціну одного кілометру дороги, прозвали «великим крадівництвом», і кидає туди — всі гроші, навіть гроші з «ковідного фонду», при цьому за два роки карантином свідомо знищуючи малий та середній бізнес, реально заганяючи економіку країни до стагнації. А от ЗСУ Зеленського, з обличчям «українського мільйонера» і охорона країни - не хвилювали. ПВО не закуповувалось, озброєння - також, а от на велике будівництво у 2021 році було витрачено 347,7 млрд грн, тоді як на Міноборони – 36 млрд грн. Коли ж Зеленському з обличчям «українського мільйонера» це поставили в докір, то він відповів: «Ми можемо збільшити армію удвічі, але тоді ми не зможемо будувати дороги». Логіка - залізна. І, дійсно, навіщо фінансувати армію, коли у кордонів стоїть армія окупанта, що готова до вторгнення?

Утім, для всіх осіб з обличчям «українського мільйонера» такий підхід - норма, бо всі вони ніколи не бачили в росії ворога, робили в тій країні бізнес, переймали схеми відкатів та крадійства. І Зеленський, про нюанси бізнесу якого суспільство дізналося з Pandora Papers про виведення грошей з ПриватБанку і зв'язки Володимира Зеленського та Ігоря Коломойського, - не виключення.

Саме Зеленський з обличчям «українського мільйонера» і зібрав навколо себе кодло с проросійської партії регіонів. З ними зручно: хто агентура, хто на гачку ФСБ, хто просто любить хуйло і росію, а тому саме ці люди зручні і саме вони почали вирішувати всі процеси в державі.

Але тут стається вайнергейт, Зеленський починає відмазувати Єрмака і на всі заяви відносно повномасштабного вторгнення заявляти, що такі заяви - відлякують інвесторів. Закордонні розвідки по всяк час повідомляють, що повномасштабне вторгнення може статись, 12 січня 2022 року вже навіть Вільям Бернс, голова ЦРУ, зустрічається в Києві з Зеленським і повідомляє, що, за даними розвідки, росія має намір блискавично окупувати всю Україну, а у відповідь Зеленський з обличчям «українського мільйонера» заявляє, що все це - наклеп на росію. І наче не йде в країні війна з 2014 року, наче Зеленський не знав про те, що відбувалось напередодні, коли путін 21 лютого на радбезі рф висловився за визнання ОРДЛО, а на самих окупованих територіях Луганської та Донецької областей оголосили про мобілізацію.

Однак Зеленський, незважаючи на всі попередження, навіть 28 січня 22 року закликав світових лідерів не нагнітати паніку щодо війни з росією. «Президент України вважає, що загроза ескалації зараз не більша, ніж на початку минулого року», - цитували тоді Зеленського ЗМІ.

І лише після повномасштабного вторгнення суспільство дізнається від Арестовича, що Херсонську область представники влади Зеленський з обличчям «українського мільйонера» просто проє...алі, а от про вторгнення, як натякав Зеленський раніше, і як видання The Washington Post на основі кількох десятків інтерв'ю відтворило у своєму матеріалі, Зеленський знав задовго до того, як розказував про безпеку українцям та закликав світових лідерів не нагнітати.

Тож тепер постає питання: чому? Як згадувалось вище, коли людина боїться за власну безпеку, як Зеленський з обличчям «українського мільйонера», котрий ходить з охороною, відмежовуючись від українського народу, який його, за соцопитуванням групи «Рейтинг», підтримує аж до 91% (тому дивно, чому ходить з охороною) та не хвилювався за свою безпеку, якщо вторгнення відбудеться? Тим паче, що за планами окупанта Зеленського росіяни планували навіть вбити. Його попереджали з осені, як сказав Кулеба, але сам Зеленський — не хвилювався. То що, можна припустити, що окупантів він боявся менше, ніж боїться українців, бо охорону від народу має, а от охорону країни - не організовував? Чи його проросійське оточення, серед якого - всі вихідці з проросійської партії регіонів, гарантувало особисто йому безпеку, незважаючи на те, що у планах путіна було вбивство українського президента?

Дивує також словосполучення «за три дні». Окупанти не приховували, що збирались захопити більшість території України за три дні. І ось тепер вже Зеленський, котрий після вторгнення до першого обличчя «свого в дошку хлопця» додав «свого в дошку хлопця-патріота», заявляє, що якби влада повідомила, що повномасштабне вторгнення могло відбутись, то українці втекли б з країни і створили хаос, що дозволило б окупантам захопити країну за три дні. І ось ці «три дні» на фоні того, що сам Зеленський не боявся російських окупантів так, як боїться українського народу - насторожують, бо на думку спадають не дуже гарні думки, і, зокрема, про змову певної частини української влади і окупантів, котра повинна була реалізуватись за три дні, але - не склалось саме тому, що українці, замість тікати з країни, пішли її захищати, що, звісно, не вклалось в голові Зеленського з обличчям «українського мільйонера» та його регента Єрмака. Якщо ж до цього ще й взяти до уваги, що всі російські ЗМІ до вторгнення цитували Зеленського, котрий заявляв, що щодо бажання окупації росією України - це нагнітають США, а також заяви про хАроших руських, які нічого поганого українцям не зроблять, то виникає питання: а чи збиралась влада Зеленського з обличчям «українського мільйонера» захищатись? Чи, зважаючи на те, що у багатьох окупантів була при собі форма для параду по Хрещатику, був план, при якому Зеленського окупанти, начебто, захоплюють, він, начебто, під тиском щось підписує, окупанти роблять парад і ... йдуть, але народ України цей план - зірвав? І коли не склалось з планом, то Зеленський з обличчям «українського мільйонера» перевзувся в повітрі і став аж патріотом, крутішим за Порошенка.

От тільки питання: навіть, якщо не хотіли повідомляти людей про підготовку до вторгнення, чому не провели заходи, про які люди б і не знали? Наприклад, знову замінувати вихід з Криму і всі мости. Поставити військо з боку Білорусі (адже повідомляли розвідки, що і звідти буде вторгнення), вивезти літак «Мрія» за кордон, поставити в аеропорту Гостомеля велику кількість військ. Почати будувати фортифікаційні споруди, збільшити армію та її фінансування. Але, як ми пам'ятаємо, 18 лютого 2022 р. Зеленський заявив: «Ми можемо збільшити армію в два-три рази, але тоді, наприклад, не зможемо будувати дороги». Тобто, навіть напередодні вторгнення його хвилювали дороги, якими згодом російські окупанти і просувались, але не турбувало забезпечення охорони країни. І навіть тоді, коли росіяни за тиждень до вторгнення, вперше, кинули понтонний міст (який потім прибрали, аби через тиждень знову поставити), на Білоруському напрямку не було встановлено посиленої армії. Чому? У Зеленського не бачили, що росіяни роблять спробу приміряти понтонний міст? Всі соціальні мережі знали, а у Зеленського і в офісі президента - ні? Чи їм було все одно?

Але ті, хто жив тоді в Україні, хто чітко усвідомлював, що вторгнення відбудеться, не спостерігали з боку влади ніякої підготовки до опору окупантові. Навпаки, складалось враження, що офіс президента боїться чимось кремль роздратувати і робив все, аби лишень у путіна були задоволені. А в кремлі і були задоволені, бо перед вторгненням, коли Зеленський заявив, що всі навколо брешуть, а ніякого повномасштабного наступу росії не буде, росія, посилаючись на його ж слова, відповідала світовому товариству: чого ви чогось вимагаєте, якщо в Україні впевнені, що росія не буде окуповувати Україну?

І хоча суспільство вимагало і підготовки до вторгнення, і створення ТРО, і легалізації зброї і озброєння населення, влада Зеленського навіть за день до вторгнення не збиралась думати про безпеку населення, чи, згідно законодавства, оголошувати стан війни, вона спромоглася лише на Раді національної безпеки і оборони України схвалити 23 лютого запровадження надзвичайного стану. А 24 лютого росія вже розпочала повномасштабне вторгнення.

Що заважало Зеленському з обличчям «українського мільйонера» хоч елементарно підготувати країну до війни, надівши своє друге обличчя «свого в дошку хлопця-патріота»? Навіть без мобілізації, але зі створенням ТРО та перекриттям певних напрямків, по яких окупанти легко дістались Києва, а також звільнення з основних відповідальних посад проросійсько налаштованих осіб, котрі і стали першими зрадниками? Можливо, заважав Наумов, котрого призначав безпосередньо сам Зеленський? Чи інші колаборанти, котрих він попризначав та понабирав до ВР?

Однак, як писалось вище, за свою безпеку Зеленський з обличчям «українського мільйонера» дуже переймається, коли це стосується спілкування з українським народом. Намальовані 91% чомусь його не спонукають вийти відкрито до людей. А от щодо окупантів, то їх Зеленський чомусь не боявся і не переймався навіть примітивною охороною країни. А коли говорять, що він НЕ ВІРИВ у повномасштабний напад, - смішно. Він не вірить і у напад від робінгуда з народу, але охорону з себе — не знімає. Отже питання невіри — не стоїть. Але постає інше: кого насправді боїться Зеленський - українського народу чи окупанта?

Ліна ТИХА, «Конфлікти і закони»

Фотоколаж «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.