​Як працює дезінформація проти України

Державна корпорація телерадіомовлення Ізраїлю «КАН» заблокувала Україну та позбавила всіх користувачів з українських IP комп'ютерів доступу до сайту корпорації.


Це блокування унеможливило українцям перегляд усіх сюжетів з Ізраїлю, тобто всі новини в реальному часі для нас – закриті.

У суботу, 28 жовтня 2023 року, по держтелеканалу 11-му ТБ було показано сюжет у програмі Айяли Хасон під заголовком «Зброя з України прибула до Гази». Телеведуча заявила, що до неї потрапило відео, нібито зняте бойовиками ХАМАС, про отримання ними зброї з України. Хасон заявила, що «ця зброя на кораблі була доставлена в один із портів (мабуть, Єгипту), а потім тунелем перевезена в сектор Гази».

Далі показ цього короткого відео: різні тубуси із протитанковою зброєю виробництва країн НАТО. Арабський голос за кадром каже: «Дякую Аллаху, тепер у нас багато зброї!» - не згадуючи про Україну. Військовий експерт, який сидів у студії у Аяли Хасон, сказав: «Україна - великий чорний ринок натовської зброї, звідки вона розповзається в різні боки».

Жодного реального доказового факту про доставку зброї з України в ефірі Аяла Хасон не наведено.

30 жовтня державний Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки по боротьбі проти фейків, дезінформації та провокацій російської пропаганди надіслав офіційний лист протесту на ім'я генерального директора корпорації «КАН» Г. Йохпаза.

У листі за підписом голови цього Центру Ігоря Солов'я було зазначено, що відео про нібито поставлену з України натовську зброю до Гази було детально викрито ще 24-го жовтня як російська фальшивка, спрямована, насамперед, на США для звинувачення і дискредитації України напередодні голосування в Конгресі про подальше фінансування постачання зброї в Україну. На відео з накладенням арабського голосу за кадром немає символіки ХАМАС і неможливо встановити місце зйомки.

Також була відзначена думка українських військових фахівців (ще 24 жовтня) про те, що показані на відео одноразові тубуси взагалі порожні - вони вже були використані для стрілянини. Тому абсурдно звучить версія про постачання порожніх тубусів будь-куди.

А під час зйомки сюжету Айяли Хасон ніхто навіть не спромігся взяти коментар у фахівців з України, пустивши в ізраїльський ефір брехливі звинувачення України.

«Україна послідовно засуджує терористичні акти ХАМАСу на офіційному рівні та висловлює дипломатичну та моральну підтримку Ізраїлю. Дуже шкода, що це фейкове відео було використане на вашому телеканалі для дискредитації України без будь-яких фактів, на основі самих домислів та без запиту коментарів з боку України. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки просить телеканал відреагувати на цей інцидент та спростувати звинувачення у постачаннях терористам зброї з України», - йдеться наприкінці листа голови Центру Ігоря Солов'я на ім'я Голана Йохпаза.

Жодної офіційної відповіді для Києва від керівництва державної корпорації «КАН» не було. Крім одного: користувачам з України заблоковано доступ на сайт «КАН».

Манана Абашидзе, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.