Українці вже не мають права протестувати: їх одразу локалізують силовики (фоторепортаж)

 
Бути в Україні українцем – гріх. А з позицією Януковича щодо української мови та українства як такого, українцям скоро доведеться навіть приховувати свою національність, адже сам новоспечений гарант ще до офіційного отримання посвідчення перейшов на спілкування російською і усією своєю поведінкою показав суспільству, що для нього позиція Москви важливіша, аніж точка зору української громадськості. І йому байдуже, що насправді за нього проголосувало лише трохи більше тридцяти відсотків населення. Він, як і більшовики на початку минулого століття, організував офіційне захоплення влади, а Європа (як і сто років тому) дозволила це зробити.
 
 
Свого часу Зінаїда Гіпіус у своїх мемуарах написала, що аби Європа надала реальну допомогу тодішнім борцям з більшовиками, останні ніколи б не перемогли. Нині ж склалась схожа ситуація: європейська спільнота, яка хотіла уникнути будь-яких протистоянь в українському суспільстві, знову «скромно промовчала», визнавши вибори президента. І це – незважаючи на фальсифікації, які європейці, потупляючи очі, визнали не системними.
 
Та хіба це не система, коли по всій країні виявляли ручки зі зникаючим чорнилом, до списків було внесено величезну кількість померлих, які встали з могил, щоб проголосувати, на підприємствах людей змушували голосувати за нинішнього аля-гаранта під тиском звільнення, а ще шалена кількість виборців, що голосувала вдома? Проте світ вирішив погодитись з тим, що Україну потрібно віддати на ґвалтування Росії.
 
 
Остання ж і не змусила себе довго чекати. Медведєв своїм розпорядженням про проведення параду у Севастополі одразу вказав Януковичу на його місце васала. А той це проковтнув, оскільки чудово знає, скільки компрометуючих важелів має на нього Москва. Та й не переймається він такою дрібничкою. Він готовий служити, прислужувати, лизати п’яти: все що завгодно, аби від царя-батечки отримати бодай невеличку прихильність.
 
Щоправда, підлабузнюватись під Москву він почав одразу ж, лишень ЦИК почала оголошувати результати виборів. І першим кроком, який доводив Москві, що «Ваня, я ваша навеки», це – отримання благословення від патріарха Московського патріархату Кирила.
 
 
Звісно, що українська громадськість не могла стерпіти такої наруги і одразу заявила про акції протесту, які проводитиме проти того, щоб Янукович отримував благословення від московського патріарха. Проте 25 лютого 2010 року багато українських ЗМІ розмістили на своїх шпальтах та в інтернет-виданнях інформацію, що буцімто ніхто з українських національно свідомих громадян так до Лаври і не прийшов, а обіцяли ж.
 
 
І подібне знущання преси, як і продажність деяких журналістів, що одразу почали стелитися під януковську команду, у нормальних людей викликало супротив і образу, оскільки, насправді, свідомі українці вийшли на акцію протесту. Вже у 8.30 у день інавгурації біля станції метро «Арсенальна» зібрались представники українських громадських організацій з метою висловити протест проти коронування Президента України представником церкви чужої держави. Ті, хто зібрався, планували протестувати не лише біля Лаври, а й біля Верховної Ради та Українського дому.
 
 
Але українська міліція (яка завжди проти народу, але готова захищати неукраїнських і більшовицьких прихвостней) разом зі спецзагоном не дали можливість українським патріотам пройти до цих установ. Тепер вже уркаїнська міліція взяла протестанів в облогу, не давши їм можливості зрушити до місць протесту. Люди так і лишились стояти біля метро «Арсенальна». А правоохоронці, ставши щільної стіною обличчям до протестувальників і спиною до Лаври, в якій молився невіруючий Янукович, усіма своїми діями показували протестуючим, що якщо вони будуть якось діяти, їм буде непереливки. І вони це довели. Лише один протестувальник Олександр Гудима (нардеп 1 скликання) зійшов з тротуару, як його одразу ж арештували. Навіть більше: аби спровокувати бійку або щось подібне, до людей з патріотичними гаслами заслали якогось чолов’ягу з російським прапором. Звісно, люди не могли промовчати: Микола Коханівський зламав держак того стягу. Але те, що уже планують проти українців провокації, говорить про те, що в Україні на українців чекають зовсім не радісні часи.
 
 
Як повідомив «Конфлікти і закони» Ігор Лісодід, голова Оргкомітету підготовки міжнародного суду над злочинами комунізму проти людства, люди стояли і не могли якось проявити свій протест. Хоча вони і тримали в руках плакати з дуже неприємними для аля-президента карикатурами. «Звісно, що карикатура, на якій новообраний президент стоїть на колінах і мріє про царську корону, а московський піп надягає на нього шапку паяца, не могла сподобатися новоспеченому аля-президенту. І ми вийшли на протест, оскільки ми проти того, щоб українського президента освячували представники чужої церкви. Ми висловили свою незгоду проти такого благословення, оскільки Янукович такими своїми кроками показує, що він васал Москви. Взагалі-то ми збирались йти до Лаври. Проте міліція нас оточила і не дала змогу пройти далі території метро «Арсенальна». Наша міліція завжди захищає антиукраїнських прихвостней і у неї чітка позиція: вони стоять обличчям до тих, від кого охороняють. Так само вони поводили себе, коли охороняли комуністів біля скульптури Леніна на Бессарабці. Але найгірше те, що коли до лаври їхав кортеж, в якому сидів Янукович, ми почали вилазити на снігові кучугури, аби з машин було видно наші плакати. Та міліція почала нас відштовхувати у такий спосіб, аби з кортежу не було видно, ані плакатів, ані того, що на них написано. Проте міліція стійко захищала колишнього зека, і він поїхав отримувати благословення московського патріарха. І якщо він зараз себе так поводить, то що буде далі? Другим кроком буде здача українських національних інтересів? ” – з гіркотою в голосі наголошував Ігор Лісодід.
 
 
А ще деякі українські ЗМІ (або антиукраїнські?) повідомили про те, що біля метро «Арсенальна» національно свідомі громадяни некоректно себе поводили, а Олександр Гудима, якого правоохоронці затримали, ще й вигукував якісь образливі фрази. «Конфлікти і закони» зв’язались з паном Олександром і поцікавились його думкою з приводу інциденту з затриманням.
 
 
«Коли ми почали збиратись, то побачили, що прохід до Лаври перекрив полк спеціального призначення. Вони блокували усі проходи у її напрямку, і ми змушені були стояти біля метро. І вони готові були провести превентивний арешт, без будь-яких підстав. І я став тією особою, яку арештували без вагань лишень заради самого факту арешту. Хоча з мого боку не було жодних підстав для подібних дій. Але була команда до таких дій, адже до інциденту причетний і начальник печерського районного управління МВС , і начальник полку спеціального підрозділу. Ну, а щодо повідомлень у ЗМІ, що я спровокував арешт і щось там кричав – то це домисли журналістів, які заради красного слівця вклали у мої вуста ті слова і гасла, яких я не проголошував» – сказав він.
 
Отже з усього вищесказаного можна зробити невтішний висновок: українці, які самі допустили до влади проросійського неука, тепер не матимуть прав у власній державі. І повинні тепер починати діяльність таку ж, яку провадили у часи СРСР. Гірко панове, гірко.
 
Оксана КОТОМКІНА
 
Фоторепортаж Віктора Глазко

Наступна стаття »



Коментарі

  +0 #1 Старшина 26 февр. 2010 г., 18:36:30
Янек - презик (1. Президент, 2. презирватив, гандон)
  +0 #2 Одессит 26 февр. 2010 г., 19:36:04
Украинцы как раз протестовать право имеют, а вот фашисты - нигде не должны!!!
  +0 #3 Філ 26 февр. 2010 г., 22:12:35
Нород сказав свое слово на виборах, і треба прийняти вибір більшості, а не протестувати. Ці протести далекі від демократії , хочете змін- чекпйте нових виборів, ми чекали, як законопослушні громадяни. Нациків-провокаторів треба розганяти, а їх організаторів арештовувати.
  +0 #4 Зек- не наш президент 27 февр. 2010 г., 03:30:34
Не розумію - у другому турі в Мілані, Італія,за жінку проголосували 824 , за Бандюковича - 67 . В Мілан люди приїхали не по прихильності до кандидатів, а значить ,у всіх країнах світу бандюкович набрав 0,6 % голосів ? і ми не зможемо повернутися 5 років додому? Післязавтра наші работодавці відпускають на маніфестацію робітників- іноземців, а Ви, Філ, пропонуете арештовувати людей, як у 1939 році, за часи Сталіна ? а потім як порадите- на Соловки, вже Бандюкович з КГБістом-Путіним приготували нари ? А призедента попереднього тут достроково , через рік змінили. Для пана Філа не зрозуміло, але без Соловків
  +0 #5 гарик 27 февр. 2010 г., 03:31:35
Я тоже против такого благословеня Он должен был его получать от всех церквей Украины,если хочет быть президентом Украины и не боломутить и без того мутную воду А протестовать они имели право и не тебе решать кто больше украинец,не только,ты,одессит-украинец.
  +0 #6 проти бандюковича 27 февр. 2010 г., 04:11:25
Доречі, пане редакторе, не хтілиб ви передати ці фото до центральніх газет закордон? і подиветеся, яка буде несподівана реакція . Наприклад, центральні газети "Corriere della sera" або "Repubblika".Тут забастовки і маніфестаціі майже кожний тиждень. І поліція тебе і маніфестантів охороняє, завжди поруч, звертайся за порадою та поміччю
  +0 #7 чорт666 12 мар. 2010 г., 20:58:08
Одессит хренов, твою маму ... ми для тебе були і будемо фашистами.як і грузини і молдлвани і литовці. ви завойовники Асвабадітєлі вашу Адєсу неннавиджу більше всіх міст України. пошли вам боже ядерну бомбу...
  +0 #8 Дмитрий 4 июл. 2010 г., 22:42:33
А Гудыме пофигу против чего протестовать)) Против ли застройки стадиона, против засыпания ямы во дворе по бульвару Леси Украинки...))) Вот ректору небезызвестного университета на Печерске глаз подбил кто, простите? Понахватались в Раде, блин...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.