Влада позбавляє Юлію Тимошенко права на медичну допомогу

likuvannya

 
Захист екс-прем'єр-міністра України найближчим часом доповнить скаргу у Європейському суді з прав людини черговим порушенням владою України права Юлії Тимошенко на медичну допомогу.


"Це є порушенням Європейської конвенції з прав людини. Ми будемо доповнювати нашу скаргу і цими поясненнями", - сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

На його думку, рішення про відмову німецьким лікарям у допуску до огляду Юлії Тимошенко носить виключно політичний характер. "Раніше, коли б німецькі лікарі не приїжджали – у вихідні чи не вихідні дні - їх завжди допускали до пацієнта, за лікування якого вони несуть відповідальність", - додав захисник Юлії Тимошенко.

Сергій Власенко нагадав, що провідну роль німецьких лікарів у процесі лікування Юлії Тимошенко завжди визнавали як Міністерство охорони здоров'я України, так і Державна пенітенціарна служба України.

"Я не знаю, яка міжнародна комісія повинна була працювати і про яку увесь час говорить пенітенціарна служба. Це набір слів, незрозумілий з юридичної точки зору. Цю комісію сформовано незаконно. В Україні заборонено примусове лікування, у нас заборонено примусове обстеження. Юлія Тимошенко не зверталася до Міністерства охорони здоров'я з проханням створити будь-які медичні комісії. Міністерство охорони здоров'я та пенітенціарна служба неодноразово заявляли, що лікуючими лікарями Юлії Тимошенко є німецькі лікарі. Тому я не розумію, на яких підставах німецьких лікарів не допустили до Юлії Тимошенко", - підкреслив захисник екс-прем'єра.

Як відомо, лікарі німецької клініки Charité планували 23 лютого приїхати до Харкова та провести обстеження Юлії Тимошенко. Проте, їх візит був скасований Міністерством закордонних справ України на підставі інформації Державної пенітенціарної служби про неможливість організації їхнього візиту в найближчі три дні.

Міністерство охорони здоров'я України з посиланням на "висновки" міжнародної комісії оголосило про завершення лікування Юлії Тимошенко. Водночас лікарі клініки Charité заявили, що це твердження українських лікарів не відображає їх позицію. "Ми вважаємо, що пані Тимошенко потребує подальшого лікування, і ми і надалі знаходимось у її розпорядженні", - заявив головний лікар клініки Charité Карл Макс Айнгойпль. За його словами, продовження лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко залежить від відповідного дозволу влади України, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.