Захистимо рідну мову. Якщо не ми – хто ж тоді?

mova

 
Всеукраїнський комітет «Наступ» приєднується до загальнонаціональної акції протесту проти русифікації України та закликає всіх справжніх українців прийти під стіни Верховної Ради та підтримати рідну мову 5 червня 2012, виступаючи проти прийняття в Україні закону про мови.

 


Як повідомив голова ВК «Наступ» Р. Секела: «Сьогодні у Львові , на засіданні правління ВК «Наступ», ми одноголосно прийняли рішення взяти участь в акції протесту проти двомовності в Україні. Зі всіх областей України наші активісти приїдуть 5 червня в Київ, щоб не дозволити зрадникам України проголосувати в парламенті за цей ганебний закон. Ми, представники Галичини, Сходу, Півдня та Півночі України скажемо «Ні - російській мові», «Ні – русифікації українців». Ми не дозволимо Партії регіонів провести чергову провокацію, метою якої є посварити перед виборами українців Заходу та Сходу. Український народ єдиний у прагненні імпічменту Президента та зникненні з політичної арени Партії регіонів ».

Загалом, участь в акції планують взяти близько 1000 осіб.

Також Р. Секела повідомив: «Сьогодні українська мова стоїть на останньому рубежі в обороні українства, бо допоки є мова – є народ, не буде мови – народ зникне. А нас сьогодні хочуть знищити, перетворити на рабів, жебраків, безхатьків, хочуть забрати у нас найсвятіше – рідну мову, мову, що вирізняє нас, українців, серед інших народів світу, за якою нас ідентифікують як націю, яка робить нас громадянами України. Сьогодні не можна пустити цю біду у свої домівки. Ми повинні разом захистити наш найбільший скарб – українську мову», повідомляє прес-служба ВК «Наступ».



Коментарі

  +0 #1 novic 1 июн. 2012 г., 19:23:52
Мы, если не разделим страну, конец, Украинскому языку и конец самой Украине! Запомните, наконец, то о чём поляки помнят всегда! Россия - р я д о м !!!!!!!!!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.