У понеділок громадськість вийде на захист права на мирні зібрання

2450

 
17 вересня 2012 року, в понеділок, о 10:30 біля Погоджувальної ради депутатських фракцій Верховної Ради (м.Київ, вул.Грушевського, 18/2) розпочнеться акція протесту низки гомадських організацій, профспілок та рухів з метою не допустити виставлення скандального законопроекту №2450 на голосування в парламенті під час сесійного тижня 18-21 вересня.


Нагадуємо, що 6 вересня Голова найбільшої фракції Верховної Ради запропонував депутатам голосувати проект Закону про порядок організації і проведення мирних заходів під час сесійного тижня 18-21 вересня, і пропозиція тоді була підтримана більшістю під час голосування у сесійній залі. Тепер пропозиція має бути підтримана 17 вересня більшістю лідерів фракцій під час Погоджувальної ради депутатських фракцій Верховної Ради. У складеному за пропозиціями комітетів Верховної Ради проекті розкладу засідань парламенту на 18-21 вересня проект Закону про порядок організації і проведення мирних заходів зараз стоїть дев’ятим номером у проекті порядку денного 20 вересня.

Таким чином, скандальний законопроект №2450 20 вересня, у четвер, може бути прийнятий українським парламентом у другому читанні і в цілому.

Зазначимо, що через те, що 6 вересня Верховна Рада зняла з розгляду пов’язаний з 2450 законопроект №10569, який дещо пом’якшував основний законопроект, сам 2450 тепер загрожує ще й узаконенням великої кількості підстав для міліцейських репресій щодо протестувальників. Таким чином, ухвалення законопроекту в сьогоднішній редакції призведе до затримань організаторів та учасників зібрань працівниками міліції, до стягнення з них демотивуючих штрафів (від десяти до ста неоподатковуваних мінімумів), тривалих виправних робіт (від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку) чи тривалого адміністративного арешту (на строк до п’ятнадцяти діб). Причому усі ці санкції будуть застосовуватися до організатора чи учасника протестів щодо, зокрема, таких розпливчатих “правопорушень” зі ст.5, 7, 8, 9, 14 та 16 закону 2450 як: не мав при собі під час проведення мирного зібрання документ, що посвідчує особу; не вимагав від кожного з учасників мітингу дотримання громадського порядку; допустив неточність у повідомленні про проведення протесту (зокрема, не вгадав реальну кількість протестуючих, або не вказав мету проведення зібрання, чи невчасно повідомив органи влади про проведення заходу); захопив з дому “пристрої або пристосовані предмети, що можуть бути використані проти життя і здоров’я людей” (олівці?); не забезпечив спільно з учасниками мирного зібрання і органами внутрішніх справ проїзд транспортних засобів оперативних і спеціальних служб; не встиг скерувати багатолюдну демонстрацію, коли вона відхилилась від заявленого маршруту; не повідомив владу про мирне зібрання; не подав владі письмове повідомлення про мирне зібрання за два робочих дні; та ін.

Іншими словами, в разі прийняття законопроекту №2450 без внесення відповідних змін до Кодексу про адміністративні правопорушення – репресувати учасника або організатора протесту можна буде де-факто за будь-що, повідомляє прес-служба ВІ «За мирний протест!».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.