Україна може втратити представництво у ПАРЄ

Лука Волонте. Фото ru.salamnews.org

Найбільша за чисельністю політична група Парламентської Асамблеї Ради Європи — Європейська народна партія – проситиме про призупинення повноважень української делегації в ПАРЄ у разі, якщо Україна і надалі зневажатиме рекомендації цієї міжнародної організації. Про це заявив голова політичної групи ЄНП у ПАРЄ Лука Волонте.

«На жаль, ми маємо сьогодні не лише вирок Луценку та подальше утримання за ґратами Тимошенко. Нещодавно парламентська більшість ухвалила рішення не реформувати Кримінальний кодекс, щоб далі використовувати судочинство в політичній боротьбі. Це не співпадає з жодним демократичним стандартом, не зрозуміло для міжнародного співтовариства та не може бути підтримано на рівні Ради Європи», - сказав Волонте, коментуючи останні події в Україні.

Він відзначив, що «наслідком таких чітких політичних дій з боку України, які суперечать рекомендаціям Ради Європи, тема санкцій виникає автоматично».

Волонте наголосив, що очолювана ним політична група в ПАРЄ домагатиметься позбавлення повноважень української делегації у разі, якщо ситуація в Україні далі погіршуватиметься.

«Група Європейської народної партії проситиме про призупинення повноважень української делегації та водночас рішучих дій з боку Комітету міністрів та Генерального секретаря. Якщо український уряд хоче вийти зі складу Ради Європи, він мусить чітко про це сказати. Якщо ні — треба дотримуватися європейських стандартів. Політична помста є неприпустимою», - заявив Лука Волонте в інтерв’ю tyzhden.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.