Звільнення Луценка для Асоціації з ЄС недостатньо

zvil lutsenko

 
Народний депутат Андрій Парубій переконаний, що помилування і звільнення Юрія Луценка не є достатньою підставою для ЄС підписувати з Україною угоду про Асоціацію, поки за гратами перебувають інші політв’язні.


«Ключовими вимогами Європи є звільнення політв’язнів. Те, що Луценко вже на волі – це важливий крок, але недостатній, адже за ґратами перебуває Юлія Тимошенко та інші люди, засуджені за політичними мотивами», - заявляє нардеп в коментарі Центру зовнішньополітичних досліджень.

«Окрім того, ЄС чекає на зміну виборчого законодавства – створення виборчого кодексу, лібералізації візового режиму з країнами ЄС та вимога судової реформи. Хочу наголосити, що жодного документу з реформування виборчого законодавства та системи судочинства Партія регіонів досі не подала. Тому зараз важко говорити, чи Україна зможе до листопада виконати всі вимоги ЄС», - каже політик.

На думку Парубія, не останню чергу у питанні Асоціації буде вирішувати те, настрої якої частини європейських політиків переважать: тих, хто вимагає жорсткого виконання 11 пунктів Фюле, чи тих, хто відстоює позицію надати Україні Асоціацію, а в процесі ратифікації угоди з боку країн ЄС продовжувати тиск через невиконані зобов’язання: «Я спілкувався з багатьма європейськими політиками, так от – частина з них переконані, що допоки не будуть виконані всі вимоги, про Асоціацію Україні треба забути. Багато хто каже, що треба підписати Асоціацію і вже потім здійснювати тиск на етапі ратифікації цієї угоди. Чия позиція переважить – перших чи других – поки, дійсно, важко передбачити».

Говорячи про ймовірне зближення з Митним Союзом, Андрій Парубій підкреслив, що Асоціація з ЄС дозволить уникнути участі в цьому утворенні в будь-якому статусі, а спроби Росії шантажувати Україну новими обхідними газопроводами виглядають дедалі все більш жалюгідними: «Сланцева революція», яка відбулась в світі, ставить велике питання щодо окупності мільярдів, вкладених в Південний та Північний потоки. Тому може статися, що за 5-7 років Росія буде нікому не цікава як експортер газу», - зазначає політик.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.