З вибірковим правосуддям шлях до ЄС Україні закритий

oun b

 
Україна знаходиться на вирішальній стадії шляху до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Але однією з досі не виконаних вимог Європейського союзу залишається реформа судової гілки влади. Це є одна з найважливіших вимог, необхідних для побудови правової держави. З половинчастим правосуддям, правосуддям, яке виконує політичні замовлення, нашій країні нема місця в європейському співтоваристві.


Президент України, який на словах підтримує лінію інтеграції в ЄС, має довести, що це не лише порожні балачки. Його обов’язок як і обов’язок інших гілок влади – провести негайну судову реформу.

Всі владні інституції повинні діяти в межах правового поля, суд не повинен бути інструментом політичного тиску, зведення рахунків і методом обслуговування приватних інтересів.

Для Європи неприпустимим є використання однієї гілки влади задля тиску на іншу. В Україні ж практика політичних репресій за допомогою суду, позбавлення мандатів народних депутатів, перерозподіл сфер впливу у бізнесі за останні роки глибоко вкоренилася.

Якщо прагнемо до Європи, якщо хочемо побудувати правове суспільство на зразок європейського, від цієї практики маємо відмовитися, викоренити її як і викоренити спокусу ряду політиків використовувати суди, правоохоронні органи, інший адміністративний ресурс в особистих цілях.

Європейська практика – це коли закон є одним для усіх без винятку чиновників. Обов’язок кожного державного службовця, не залежно від партійної приналежності чи ідеологічного переконання, служити інтересам держави та українського народу. Ніхто з чиновників не може бути понад Законом, ніхто з них не має використовувати прокуратуру, міліцію чи суд поза тими рамками, які дозволяє українське законодавство.

Тому Організація Українських Націоналістів (бандерівців) закликає депутатів Верховної Ради, як від влади, так і від опозиції, у найкоротші терміни подати всі необхідні законопроекти, необхідні для глибинної судової реформи. ОУН(б) вимагає у Президента Віктора Януковича та від Уряду докласти зусиль для проведення цих законопроектів в парламенті й підтримати в кінцевому рахунку ті зміни в судовій гілці влади, як того вимагає від України Євросоюз.

Провід ОУН(б)



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.